Hoe maak je een backup van je wordpress website?

1. Wat is Een Backup

Met WordPress werken kan een geweldige manier zijn om je website te maken, maar het is ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om je website te beschermen. Met een backup van je WordPress website kun je ervoor zorgen dat al je gegevens extra beveiligd zijn. In deze gids leer je hoe je een backup kunt maken en heroverwegen van je WordPress website.

2. Waarom Is Een Backup Nodig?

Het maken van een backup van je WordPress website is van cruciaal belang. Een backup bevat namelijk al je bestanden, database-informatie, plug-ins, themes, instellingen en bijlagen en kan helpen bij het herstellen van je website in het geval van een crash of hack. Dit betekent dat je nooit zonder back-up kunt zijn, aangezien er altijd onverwachte storingen kunnen voorkomen.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je een back-up van je WordPress website kunt maken. Er zijn veel hostingoplossingen die je kunnen helpen bij het maken van een back-up, zoals cPanel, Softaculous en WP-CLI. Je kunt ook plug-ins gebruiken om een back-up van je website te maken, zoals BackupBuddy of Updraft.

Het is ook noodzakelijk om regelmatig backupc opnames te maken, om ervoor te zorgen dat je website veilig is. Zorg ook dat je back-upbestanden op een externe locatie bewaard worden, zodat je ze kunt herstellen als er iets misgaat.

Een back-up maken van je WordPress website is daarom een noodzakelijke stap om je website veilig te houden. Zorg er daarom voor dat je regelmatig back-ups van je website maakt en deze opslaat op een externe locatie.

3. Hoe Maak Je Een Manuele Backup

Er zijn verschillende manieren waarop je een backup van je WordPress website kunt maken. Een van de meest eenvoudige en meest gebruikte manieren is het maken van een manuele backup. Een manuele backup is een backup die je zelf handmatig maakt, zonder dat je extra software of tools nodig hebt.

Om een manuele backup van je WordPress website te maken, moet je eerst een pagina maken waar je de backup-gegevens op kunt opslaan. Hiervoor kun je een bestaande pagina gebruiken, maar het is ook mogelijk om een nieuwe pagina aan te maken. Als je een nieuwe pagina maakt, zorg er dan voor dat deze alleen leesbaar is door jou.

Vervolgens moet je alle bestanden en mappen van je website bewaren. Hiervoor moet je eerst toegang krijgen tot de server waar je website gehost wordt. Als je deze toegang hebt, kun je de bestanden en mappen downloaden en op je eigen computer bewaren.

Als je alle bestanden en mappen van je website hebt gedownload, heb je een manuele backup gemaakt. Je kunt deze backup opslaan op een externe harde schijf, een USB-stick of een ander opslagapparaat. Laat je backup nooit langer dan een paar maanden ongebruikt. Als je deze langer dan een paar maanden ongebruikt laat, kan deze verouderd zijn en niet meer bruikbaar.

4. Automatische Backups Via Plugin

Het maken van een back-up van je WordPress website was nog nooit zo eenvoudig dankzij de beschikbare plugins. Een van de meer populaire opties is UpdraftPlus, wat een uitgebreid en betrouwbaar systeem voor back-up biedt. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende automatische back-upinstellingen, waaronder maandelijkse back-ups, dagelijkse back-ups en zelfs gecontroleerde back-ups.

Met de plugin kun je ook meerdere back-upbestanden tegelijk maken. Je kunt de bestanden opslaan op een andere server, in de cloud, op je eigen computer of zelfs op externe schijven. Als je meerdere back-upbestanden hebt, worden deze elke keer wanneer er een back-up gemaakt wordt, bijgewerkt. Dit betekent dat je altijd een actuele versie van je website-back-up hebt.

Er zijn ook opties om je back-ups te versleutelen, zodat je gegevens beschermd zijn tegen buitenstaanders. Ook kun je ervoor kiezen om bestanden automatisch naar een externe opslag- of cloudsite te verzenden. Dit is heel handig omdat je door dit te doen een back-up hebt die niet afhankelijk is van je eigen website. Als je website bijvoorbeeld plat gaat, heb je nog steeds toegang tot je back-upbestanden.

5. Stappen Om Een Plug-in Configureren Voor Automatische Backups

Er is veel te zeggen over het belang van het maken van regelmatige backups van je WordPress-website. Om ervoor te zorgen dat je website goed functioneert is het essentieel om veilige backups te maken die je kunt herstellen als de situatie daarom vraagt. Gelukkig zijn er genoeg opties om jouw website te back-uppen, waaronder opties die je kunt configureren voor automatische back-ups. In deze sectie leggen we je stap voor stap uit hoe je een plug-in kunt configureren voor automatische back-ups.

Om te beginnen moet je een plug-in zoeken en installeren die geschikt is voor automatische back-ups. Er zijn diverse opties beschikbaar, waaronder UpdraftPlus, VaultPress, BackWPup, en BlogVault. Wanneer je jouw plug-in hebt gevonden en geïnstalleerd, moet je deze vervolgens configureren.

De tweede stap om een automatische backup te configureren met een plug-in is het aanmaken van een account met de externe opslagservice. De meeste plug-ins bieden ondersteuning voor externe opslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox, en Microsoft Azure. Je moet hier een account aanmaken waar je back-ups kunt opslaan.

De derde stap is het configureren van je instellingen. Je kunt hier je back-uptype, back-upfrequentie en back-upmappen instellen. Je kunt ook aangeven welke bestanden en mappen je wilt back-uppen. Als je klaar bent, moet je alleen nog op de knop ‘save’ drukken om je instellingen op te slaan.

Tot slot kun je een handmatige back-up uitvoeren om te testen of je plug-in goed is geconfigureerd. Als je deze test hebt uitgevoerd en alles werkt zoals het hoort, kun je er zeker van zijn dat je WordPress-website goed is geback-upt.

6. Hoe Restore Je Van Een Backup

Restoreren van een WordPress website vanaf een backup is een belangrijke stap voor het onderhouden en voorkomen van problemen met uw website. Het is belangrijk om eventuele aanpassingen die u aan uw WordPress website heeft gemaakt, eerst te back-uppen voordat u deze aanpast. Op deze manier kunt u altijd terugvallen op de oude versie in geval van problemen. Hieronder leggen we uit hoe u een backup van uw WordPress website kunt maken en hoe je deze kunt herstellen.

Om te beginnen, moet u een backup van uw WordPress website maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals plugins en handmatige back-ups. Plugins zijn eenvoudig te gebruiken en bieden een uitstekende manier om regelmatig back-ups van uw WordPress website te maken. U kunt een back-up maken via een WordPress plugin of door een back-up te maken van de code van uw website. Als u een back-up via een plugin maakt, moet u de back-up opslaan op een externe harde schijf. Als u handmatig een WordPress back-up wilt maken, kunt u dit doen door de website in te pakken of te comprimeren en het resulterende bestand te uploaden naar een externe harde schijf.

Nadat u een backup van uw WordPress website heeft gemaakt, is het tijd om deze te herstellen. Als u de back-up heeft gemaakt met behulp van een plugin, kunt u deze terugzetten met behulp van de plugin-instellingen. Als u de back-up heeft gemaakt met behulp van code, kunt u deze uploaden via FTP naar uw server. Nadat u de back-up heeft geüpload, moet u de juiste instellingen voor uw website configureren. Als uw website is geüpload, moet u de database voor de website herstellen door het juiste bestand te uploaden. Als uw website is hersteld, moet u deze testen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

error: Content is protected !!