Welke cookies gebruikt wordpress?

Cookies voor wordpressBij een standaard WordPress-installatie worden over het algemeen twee soorten cookies gebruikt: essentiële cookies en niet-essentiële cookies. Essentiële cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website, terwijl niet-essentiële cookies worden gebruikt voor extra functionaliteiten, tracking en analytics. Hier zijn enkele voorbeelden van de cookies die vaak worden gebruikt:

1. WordPress Cookies:
– wordpress_test_cookie: Deze cookie wordt gebruikt om te controleren of de browser cookies heeft ingeschakeld of niet.

2. Sessie Cookies:
– PHPSESSID: Een sessiecookie die wordt gebruikt om de status van de gebruikerssessie bij te houden. Dit is essentieel voor het functioneren van de website.

3. Login Cookies:
– wordpress_logged_in_{hash}: Deze cookie wordt ingesteld wanneer een gebruiker inlogt. Het onthoudt de inlogstatus van de gebruiker en stelt hen in staat om door de website te navigeren zonder steeds opnieuw in te loggen.

4. Comment Cookies:
– comment_author_{hash}, comment_author_email_{hash}, comment_author_url_{hash}: Deze cookies worden gebruikt om het commentaarformulier in te vullen met eerder ingevoerde gegevens voor een meer gebruikersvriendelijke ervaring.

5. Niet-essentiële Cookies:
Deze kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte plugins en thema’s. Ze kunnen worden gebruikt voor functionaliteiten zoals analytics, advertenties, social media-integratie, etc.

Het exacte aantal en de aard van de cookies kunnen variëren op basis van het gebruikte WordPress-thema, de geïnstalleerde plugins en eventuele aanpassingen die zijn gemaakt aan de standaardconfiguratie.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van cookies onderhevig is aan wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie. Website-eigenaren moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de toepasselijke wetten met betrekking tot het verzamelen, opslaan en verwerken van gebruikersgegevens, inclusief het juist informeren van gebruikers over het gebruik van cookies via een cookiebanner en het verkrijgen van toestemming indien nodig.

error: Content is protected !!