WordPress White Screen of Death: Hoe dit Probleem Te Verhelpen

De WordPress White Screen of Death is een veelvoorkomend probleem waar veel WordPress-gebruikers mee te maken krijgen. Het is een foutmelding die optreedt wanneer er iets misgaat met de code van een WordPress-website, waardoor de website volledig wit wordt weergegeven en niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Dit kan een grote impact hebben op de functionaliteit van de website en kan leiden tot verlies van verkeer en potentiële inkomsten. Het is daarom belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken en op te lossen.

Samenvatting

  • De WordPress White Screen of Death is een foutmelding die ervoor zorgt dat je website niet meer toegankelijk is.
  • De oorzaken van de WordPress White Screen of Death kunnen variëren van problemen met plugins en thema’s tot problemen met de database en server.
  • Je herkent de WordPress White Screen of Death aan een lege pagina zonder foutmelding of aan een pagina met alleen een foutmelding.
  • De gevolgen van de WordPress White Screen of Death zijn dat je website niet meer toegankelijk is voor bezoekers en dat je mogelijk klanten verliest.
  • De eerste stappen bij het oplossen van de WordPress White Screen of Death zijn het uitschakelen van plugins en thema’s en het controleren van de database en server.

Wat is de WordPress White Screen of Death?

De WordPress White Screen of Death is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het probleem waarbij een WordPress-website volledig wit wordt weergegeven en niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Dit kan gebeuren als er iets misgaat met de code van de website, zoals een fout in een plugin, thema of de WordPress-kern zelf. Het kan ook worden veroorzaakt door problemen met de database of de server waarop de website wordt gehost.

Dit probleem heeft een grote impact op de functionaliteit van de website, omdat bezoekers niet langer in staat zijn om de inhoud te bekijken of interactie te hebben met de website. Dit kan leiden tot frustratie bij gebruikers en kan ervoor zorgen dat ze de website verlaten en op zoek gaan naar alternatieven. Bovendien kan het ook invloed hebben op de zoekmachine rankings van de website, omdat zoekmachines websites met technische problemen vaak lager rangschikken.

De oorzaken van de WordPress White Screen of Death

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de WordPress White Screen of Death. Een van de meest voorkomende oorzaken is een conflict tussen plugins of thema’s. Wanneer twee of meer plugins of thema’s niet goed met elkaar samenwerken, kan dit leiden tot fouten in de code en uiteindelijk tot een wit scherm.

Een andere mogelijke oorzaak is een probleem met de database. Als er fouten optreden in de database van de website, kan dit ervoor zorgen dat de website niet meer correct wordt weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een probleem is met de databaseverbinding of als er corrupte gegevens in de database zijn.

Daarnaast kunnen ook serverproblemen leiden tot de WordPress White Screen of Death. Als er iets misgaat met de server waarop de website wordt gehost, kan dit ervoor zorgen dat de website niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er onvoldoende serverresources beschikbaar zijn of als er een probleem is met de serverconfiguratie.

Hoe herken je de WordPress White Screen of Death?

Het herkennen van de WordPress White Screen of Death is vrij eenvoudig, omdat de website volledig wit wordt weergegeven en niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Dit betekent dat gebruikers geen toegang hebben tot de inhoud van de website en geen interactie kunnen hebben met de functionaliteit ervan.

Het is echter belangrijk om onderscheid te maken tussen de WordPress White Screen of Death en andere problemen die vergelijkbare symptomen kunnen veroorzaken, zoals een tijdelijke serverfout of een probleem met de internetverbinding. Een manier om dit te doen is door te controleren of andere websites wel toegankelijk zijn en of andere apparaten ook problemen ondervinden bij het openen van de website.

Een ander symptoom van de WordPress White Screen of Death is dat de beheerderspagina van de website ook niet toegankelijk is. Dit betekent dat gebruikers geen wijzigingen kunnen aanbrengen in de instellingen van de website of nieuwe inhoud kunnen toevoegen.

De gevolgen van de WordPress White Screen of Death

De WordPress White Screen of Death kan ernstige gevolgen hebben voor een website, zowel op het gebied van verkeer als op het gebied van gebruikerservaring. Ten eerste kan het leiden tot een aanzienlijk verlies van verkeer, omdat gebruikers niet langer in staat zijn om de website te bezoeken en de inhoud ervan te bekijken. Dit kan vooral problematisch zijn voor websites die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten of e-commerceverkopen, omdat ze potentiële inkomsten mislopen.

Daarnaast kan de WordPress White Screen of Death ook een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Gebruikers die de website bezoeken en geconfronteerd worden met een wit scherm zullen waarschijnlijk gefrustreerd raken en op zoek gaan naar alternatieven. Dit kan leiden tot een slechte reputatie voor de website en kan ervoor zorgen dat gebruikers in de toekomst minder geneigd zijn om terug te keren.

De eerste stappen bij het oplossen van de WordPress White Screen of Death

Als u te maken krijgt met de WordPress White Screen of Death, zijn er enkele basisstappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen. Ten eerste is het belangrijk om kalm te blijven en niet in paniek te raken. Het is normaal dat er af en toe technische problemen optreden en er zijn meestal oplossingen beschikbaar.

Een van de eerste stappen die u kunt nemen, is het uitschakelen van alle plugins op uw website. Dit kan gedaan worden door via FTP toegang te krijgen tot de bestanden van uw website en de map ‘plugins’ tijdelijk te hernoemen. Hierdoor worden alle plugins uitgeschakeld en kunt u controleren of het probleem hierdoor wordt opgelost.

Als het probleem niet wordt opgelost door het uitschakelen van de plugins, kunt u proberen om het huidige thema van uw website tijdelijk te wijzigen naar een standaard WordPress-thema, zoals Twenty Twenty-One. Dit kan gedaan worden door via FTP toegang te krijgen tot de bestanden van uw website en de map ’themes’ tijdelijk te hernoemen. Hierdoor wordt het huidige thema uitgeschakeld en kunt u controleren of het probleem hierdoor wordt opgelost.

Controleren van plugins en thema’s voor de WordPress White Screen of Death

Als het uitschakelen van alle plugins en het wijzigen van het thema niet heeft geholpen om het probleem op te lossen, kunt u proberen individuele plugins en thema’s te identificeren die mogelijk conflicten veroorzaken. Dit kan gedaan worden door één voor één de plugins en thema’s op uw website opnieuw te activeren en te controleren of het probleem terugkeert.

Om een plugin of thema te deactiveren, kunt u naar de beheerderspagina van uw website gaan en naar het gedeelte ‘Plugins’ of ‘Thema’s’ gaan. Hier kunt u de betreffende plugin of het betreffende thema selecteren en deactiveren. Vervolgens kunt u controleren of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, betekent dit dat de gedeactiveerde plugin of het gedeactiveerde thema waarschijnlijk de oorzaak was van het probleem.

Als u eenmaal heeft vastgesteld welke plugin of welk thema het probleem veroorzaakt, kunt u ervoor kiezen om deze permanent uit te schakelen of te verwijderen. U kunt ook contact opnemen met de ontwikkelaar van de plugin of het thema om hen op de hoogte te stellen van het probleem, zodat ze een oplossing kunnen bieden.

Het oplossen van databaseproblemen met de WordPress White Screen of Death

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door plugins of thema’s, kan het zijn dat er een probleem is met de database van uw website. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er fouten optreden in de databaseverbinding of als er corrupte gegevens in de database zijn.

Om databaseproblemen op te lossen, kunt u proberen om de database van uw website te repareren. Dit kan worden gedaan met behulp van een tool zoals phpMyAdmin, die meestal beschikbaar is via het controlepaneel van uw hostingprovider. Met phpMyAdmin kunt u de database van uw website openen en controleren op fouten. Als er fouten worden gevonden, kunt u proberen deze te repareren met behulp van de ingebouwde reparatiefunctie.

Als het repareren van de database niet heeft geholpen om het probleem op te lossen, kunt u overwegen om een back-up van uw website te herstellen. Dit kan gedaan worden door de back-upbestanden en de database van uw website te uploaden naar uw hostingaccount en de bestaande bestanden en database te vervangen. Dit kan echter leiden tot verlies van recente wijzigingen, dus het is belangrijk om regelmatig back-ups te maken van uw website om dit te voorkomen.

Het oplossen van serverproblemen met de WordPress White Screen of Death

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door plugins, thema’s of databaseproblemen, kan het zijn dat er een probleem is met de server waarop uw website wordt gehost. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er onvoldoende serverresources beschikbaar zijn of als er een probleem is met de serverconfiguratie.

Om serverproblemen op te lossen, kunt u contact opnemen met uw hostingprovider en hen vragen om het probleem te onderzoeken. Zij kunnen controleren of er problemen zijn met de server waarop uw website wordt gehost en kunnen indien nodig aanpassingen doen om het probleem op te lossen.

Daarnaast kunt u ook proberen om de serverlogboeken van uw website te controleren op foutmeldingen of waarschuwingen die kunnen wijzen op een serverprobleem. Deze logboeken bevatten informatie over de activiteiten en gebeurtenissen op uw website en kunnen nuttig zijn bij het identificeren van de oorzaak van het probleem.

Het voorkomen van de WordPress White Screen of Death in de toekomst

Om de WordPress White Screen of Death in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw website. Dit omvat het bijwerken van plugins, thema’s en de WordPress-kern naar de nieuwste versies, het maken van regelmatige back-ups van uw website en het controleren van uw website op eventuele fouten of problemen.

Daarnaast is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het installeren van nieuwe plugins en thema’s op uw website. Zorg ervoor dat u alleen plugins en thema’s installeert van betrouwbare bronnen en controleer altijd of ze compatibel zijn met uw versie van WordPress.

Het is ook een goed idee om een staging-omgeving te gebruiken bij het maken van wijzigingen aan uw website. Een staging-omgeving is een kopie van uw website die wordt gebruikt om wijzigingen te testen voordat ze live worden gezet. Op deze manier kunt u eventuele problemen identificeren en oplossen voordat ze invloed hebben op de live versie van uw website.

Hulp zoeken bij het oplossen van de WordPress White Screen of Death

Als u niet in staat bent om het probleem met de WordPress White Screen of Death zelf op te lossen, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Er zijn veel bedrijven en individuen die gespecialiseerd zijn in het oplossen van WordPress-problemen en die u kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van het probleem.

Om betrouwbare ondersteuning te vinden, kunt u online zoeken naar bedrijven of individuen met ervaring in het oplossen van WordPress-problemen. U kunt ook contact opnemen met uw hostingprovider en vragen of zij ondersteuning bieden bij het oplossen van technische problemen met uw website.

Het is belangrijk om te onthouden dat het inschakelen van professionele hulp kosten met zich mee kan brengen, dus zorg ervoor dat u de kosten begrijpt voordat u akkoord gaat met de diensten van een professional.

Conclusie

De WordPress White Screen of Death is een veelvoorkomend probleem waar veel WordPress-gebruikers mee te maken krijgen. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken en op te lossen, omdat het een negatieve impact kan hebben op de functionaliteit van de website, het verkeer en de gebruikerservaring. Door de oorzaken van het probleem te identificeren en de juiste stappen te nemen om het op te lossen, kunt u ervoor zorgen dat uw website weer optimaal functioneert en dat gebruikers een positieve ervaring hebben bij het bezoeken van uw website.

In dit artikel over WordPress White Screen of Death wordt uitgelegd hoe je dit probleem kunt oplossen. Maar als je meer wilt weten over andere WordPress-gerelateerde onderwerpen, zoals het uploaden van je website via FTP, het verhuizen van een website, het maken van een redirect via DirectAdmin, het uitschakelen van reacties op je WordPress-website, het verbeteren van de SEO van je WordPress-website, en nog veel meer, dan kun je terecht op de website van FRL Websites. Ze bieden een schat aan informatie en handige tips voor het optimaliseren en beheren van je WordPress-website.

FAQs

Wat is de WordPress White Screen of Death?

De WordPress White Screen of Death is een veelvoorkomend probleem waarbij een wit scherm wordt weergegeven in plaats van de normale inhoud van een WordPress-website. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een fout in de code of een probleem met de server.

Hoe kan ik de WordPress White Screen of Death oplossen?

Er zijn verschillende manieren om de WordPress White Screen of Death op te lossen, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Enkele mogelijke oplossingen zijn:

  • Controleer of er fouten in de code zitten en corrigeer deze indien nodig.
  • Deactiveer alle plugins en activeer ze één voor één om te zien welke plugin het probleem veroorzaakt.
  • Controleer of er voldoende geheugen beschikbaar is op de server en verhoog dit indien nodig.
  • Controleer of er conflicten zijn met het thema en schakel over naar een standaard WordPress-thema om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Hoe kan ik voorkomen dat de WordPress White Screen of Death terugkomt?

Om te voorkomen dat de WordPress White Screen of Death terugkomt, is het belangrijk om regelmatig updates uit te voeren voor WordPress, thema’s en plugins. Daarnaast is het belangrijk om de code van de website regelmatig te controleren op fouten en deze te corrigeren. Het is ook aan te raden om regelmatig back-ups te maken van de website, zodat deze snel hersteld kan worden in geval van een probleem.

error: Content is protected !!