404 Niet Gevonden: Hoe Gebroken Links in WordPress te Herstellen

Het onderhouden van een website is van groot belang om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en relevant blijft voor de gebruikers. Een van de problemen die kunnen optreden bij het onderhouden van een website zijn gebroken links en 404-foutmeldingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een 404-foutmelding is, hoe gebroken links kunnen voorkomen in WordPress, waarom het schadelijk kan zijn voor je website en hoe je gebroken links kunt detecteren, repareren en voorkomen.

Wat is een 404-foutmelding?

Een 404-foutmelding treedt op wanneer een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een pagina op je website die niet meer bestaat of niet kan worden gevonden. Het is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de gevraagde pagina niet beschikbaar is. Dit kan gebeuren als de URL van de pagina is gewijzigd, verwijderd of verplaatst zonder een juiste doorverwijzing.

Hoe ontstaan gebroken links in WordPress?

Gebroken links kunnen op verschillende manieren voorkomen in WordPress. Een veelvoorkomende oorzaak is wanneer je een pagina of bericht verwijdert of verplaatst zonder een juiste doorverwijzing in te stellen. Dit kan resulteren in gebroken interne links binnen je website. Daarnaast kunnen externe links naar je website ook gebroken raken als de externe bron waarnaar wordt verwezen niet langer beschikbaar is.

Andere mogelijke oorzaken van gebroken links zijn het gebruik van onjuiste URL’s bij het plaatsen van links, het wijzigen van de permalinkstructuur van je website zonder doorverwijzingen in te stellen, het gebruik van verouderde plug-ins of thema’s die niet compatibel zijn met de nieuwste versie van WordPress, en het verwijderen van afbeeldingen of bestanden waar naar wordt verwezen in je content.

Hoe kan een gebroken link schadelijk zijn voor je website?

Gebroken links kunnen schadelijk zijn voor je website om verschillende redenen. Ten eerste hebben ze een negatieve invloed op de SEO (zoekmachineoptimalisatie) van je website. Zoekmachines zoals Google houden rekening met gebroken links bij het bepalen van de relevantie en kwaliteit van een website. Als je veel gebroken links hebt, kan dit leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten.

Daarnaast kunnen gebroken links ook een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Als gebruikers op een gebroken link klikken en een 404-foutmelding krijgen, kan dit frustrerend zijn en ervoor zorgen dat ze je website verlaten. Dit kan leiden tot een hoger bouncepercentage en lagere conversieratio’s.

Hoe kun je gebroken links detecteren in WordPress?

Er zijn verschillende tools en methoden die je kunt gebruiken om gebroken links te detecteren in WordPress. Een populaire tool is de Broken Link Checker-plugin, die automatisch je website scant op gebroken links en je waarschuwt als er problemen worden gevonden. Je kunt ook gebruik maken van online tools zoals Google Search Console en Screaming Frog SEO Spider om gebroken links op te sporen.

Het is ook belangrijk om regelmatig handmatig je website te controleren op gebroken links. Dit kun je doen door door je website te navigeren en te controleren of alle interne en externe links correct werken. Je kunt ook gebruik maken van browserextensies zoals Check My Links voor Google Chrome, die automatisch alle links op een pagina controleert op gebroken links.

Hoe kun je gebroken links handmatig repareren in WordPress?

Als je gebroken links hebt gevonden in WordPress, kun je ze handmatig repareren door de URL’s bij te werken of doorverwijzingen in te stellen. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je dit kunt doen:

1. Identificeer de gebroken links: Gebruik een tool of methode om gebroken links op je website te detecteren, zoals de Broken Link Checker-plugin of handmatige controle.

2. Werk de URL’s bij: Als de gebroken link verwijst naar een pagina die is verplaatst of hernoemd, werk dan de URL bij naar de nieuwe locatie. Dit kan worden gedaan door de permalink van de pagina te wijzigen of door een doorverwijzing in te stellen.

3. Stel doorverwijzingen in: Als de gebroken link verwijst naar een pagina die permanent is verwijderd, stel dan een doorverwijzing in naar een relevante pagina op je website. Dit kan worden gedaan met behulp van een plug-in zoals Redirection.

4. Controleer en test de links: Nadat je de gebroken links hebt gerepareerd, controleer en test je ze om er zeker van te zijn dat ze nu correct werken.

WordPress-plugins voor het detecteren en repareren van gebroken links

Er zijn verschillende WordPress-plugins beschikbaar die kunnen helpen bij het detecteren en repareren van gebroken links op je website. Enkele populaire opties zijn de Broken Link Checker-plugin, de Redirection-plugin en de Yoast SEO-plugin.

De Broken Link Checker-plugin scant automatisch je website op gebroken links en geeft je een overzicht van de problemen die zijn gevonden. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt wanneer er gebroken links worden gedetecteerd. De Redirection-plugin stelt je in staat om doorverwijzingen in te stellen voor gebroken links, zodat gebruikers automatisch worden doorgestuurd naar een relevante pagina. De Yoast SEO-plugin biedt ook een functie voor het detecteren van gebroken links en het instellen van doorverwijzingen.

Hoe kun je gebroken links voorkomen in WordPress?

Het voorkomen van gebroken links is essentieel om de gezondheid van je website te behouden. Hier zijn enkele tips om gebroken links te voorkomen in WordPress:

1. Gebruik juiste URL’s: Zorg ervoor dat je bij het plaatsen van links de juiste URL’s gebruikt en controleer ze voordat je ze publiceert.

2. Stel doorverwijzingen in: Als je een pagina verwijdert of verplaatst, stel dan een doorverwijzing in naar de nieuwe locatie om gebroken links te voorkomen.

3. Controleer plug-ins en thema’s: Zorg ervoor dat alle plug-ins en thema’s die je gebruikt up-to-date zijn en compatibel zijn met de nieuwste versie van WordPress.

4. Controleer afbeeldingen en bestanden: Als je afbeeldingen of bestanden verwijdert waar naar wordt verwezen in je content, zorg er dan voor dat je de links bijwerkt of doorverwijzingen instelt.

Het belang van regelmatige controle op gebroken links

Het regelmatig controleren op gebroken links is van groot belang om de gezondheid en prestaties van je website te behouden. Gebroken links kunnen zich op elk moment voordoen, vooral als je regelmatig nieuwe content toevoegt of wijzigingen aanbrengt aan je website.

Door regelmatig te controleren op gebroken links kun je ze snel detecteren en repareren voordat ze schadelijk worden voor je website. Dit helpt je om een goede gebruikerservaring te bieden, je SEO-prestaties te verbeteren en het vertrouwen van zoekmachines en gebruikers in je website te vergroten.

Voordelen van het repareren van gebroken links voor je website

Het repareren van gebroken links kan verschillende voordelen hebben voor je website. Ten eerste heeft het een positieve invloed op de SEO-prestaties van je website. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan websites met weinig tot geen gebroken links, omdat dit aangeeft dat de website goed wordt onderhouden en relevante content biedt.

Daarnaast verbetert het repareren van gebroken links ook de gebruikerservaring. Gebruikers kunnen zonder problemen door je website navigeren en vinden wat ze zoeken, wat resulteert in een hogere tevredenheid en betrokkenheid. Dit kan leiden tot een hogere conversieratio en meer terugkerende bezoekers.

Conclusie

Het onderhouden van een website zonder gebroken links is van groot belang om ervoor te zorgen dat je website goed functioneert, relevant blijft voor gebruikers en goed presteert in zoekmachines. Gebroken links kunnen schadelijk zijn voor je SEO-prestaties en gebruikerservaring, maar gelukkig zijn er verschillende tools, methoden en plugins beschikbaar om gebroken links te detecteren, repareren en voorkomen in WordPress.

Het is belangrijk om regelmatig je website te controleren op gebroken links en deze snel te repareren om de gezondheid en prestaties van je website te behouden. Door gebroken links te repareren, kun je de SEO-prestaties verbeteren, de gebruikerservaring optimaliseren en het vertrouwen van zoekmachines en gebruikers in je website vergroten.

In het artikel “Hoe kan ik een backup downloaden of terugzetten?” op FRL Websites, vind je handige tips en stappen om een backup van je WordPress-website te maken en deze indien nodig terug te zetten. Het is altijd verstandig om regelmatig een backup te maken, zodat je in geval van problemen altijd een recente versie van je website kunt herstellen. Een goede backupstrategie is essentieel voor het behoud van je website en het voorkomen van dataverlies. Lees het volledige artikel hier.

FAQs

Wat zijn gebroken links?

Gebroken links zijn links op een website die niet meer werken omdat de pagina waarnaar ze verwijzen niet meer bestaat of is verplaatst.

Waarom zijn gebroken links een probleem?

Gebroken links kunnen een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring van een website en kunnen ook de SEO-prestaties van een website beïnvloeden. Bovendien kunnen ze leiden tot frustratie bij bezoekers die op zoek zijn naar specifieke informatie.

Hoe kan ik gebroken links op mijn WordPress-website vinden?

Er zijn verschillende tools beschikbaar om gebroken links op een WordPress-website te vinden, zoals de plugin Broken Link Checker. Deze plugin scant de website op gebroken links en geeft een rapport met de gevonden links.

Hoe kan ik gebroken links op mijn WordPress-website herstellen?

Er zijn verschillende manieren om gebroken links op een WordPress-website te herstellen. Een manier is om de link te updaten naar de juiste URL. Een andere manier is om de pagina waar de link naar verwijst te herstellen of te vervangen door een nieuwe pagina.

Hoe kan ik voorkomen dat er gebroken links op mijn WordPress-website ontstaan?

Om te voorkomen dat er gebroken links op een WordPress-website ontstaan, is het belangrijk om regelmatig de website te controleren op gebroken links en deze te herstellen. Ook is het belangrijk om bij het verwijderen of verplaatsen van pagina’s de links naar deze pagina’s bij te werken.

error: Content is protected !!