Fatal error: Allowed memory size

De foutmelding “Fatal error: Allowed memory size” in WordPress duidt erop dat de hoeveelheid geheugen die is toegewezen aan PHP-scripts die worden uitgevoerd op je WordPress-website, de toegestane limiet heeft overschreden. Dit kan gebeuren wanneer een script of plugin veel geheugen verbruikt tijdens de uitvoering.

Om dit probleem op te lossen, kun je de volgende stappen overwegen:

1. Verhoog de geheugenlimiet:
Je kunt proberen de toegestane geheugenlimiet voor PHP scripts te verhogen. Dit kan gedaan worden in het `wp-config.php` bestand van je WordPress-installatie. Voeg de volgende regel code toe bovenaan het bestand:

[sourcecode language=”plain”]define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);[/sourcecode]

Hiermee verhoog je de geheugenlimiet naar 256 MB. Je kunt dit aanpassen naar een hogere waarde als dat nodig is.

2. Schakel problematische plugins uit:
Sommige plugins kunnen veel geheugen verbruiken en kunnen de oorzaak zijn van het probleem. Probeer tijdelijk alle plugins uit te schakelen en controleer of het probleem nog steeds optreedt. Als het probleem verdwijnt, schakel dan de plugins één voor één weer in om de boosdoener te identificeren.

3. Schakel over naar een standaardthema:
Soms kunnen thema’s ook aanzienlijke geheugenbronnen gebruiken. Schakel tijdelijk over naar een standaardthema, zoals Twenty Twenty-One, en controleer of het probleem aanhoudt.

4. Optimaliseer afbeeldingen:
Grote afbeeldingen kunnen ook bijdragen aan geheugenproblemen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor webgebruik en dat je een caching-plugin gebruikt om de laadtijden te verminderen.

5. Gebruik caching-plugins:
Caching-plugins kunnen de prestaties van je WordPress-site verbeteren door statische versies van pagina’s op te slaan. Dit kan de belasting van de server verminderen en daardoor het geheugengebruik verminderen.

6. Overweeg upgraden van hosting:
Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, kan het zijn dat je hostingplan onvoldoende geheugenbronnen biedt voor je website. Overweeg om te upgraden naar een hostingplan met meer geheugen en rekenkracht.

Als je nog steeds problemen ondervindt na het proberen van bovenstaande stappen, kan het handig zijn om contact op te nemen met je hostingprovider of een WordPress-ontwikkelaar voor verdere ondersteuning.

error: Content is protected !!