Hoe maak ik een aangepaste 404-foutpagina in WordPress?

Een 404-foutpagina is een pagina die wordt weergegeven wanneer een bezoeker op een link klikt die niet meer beschikbaar is op je website. Het kan gebeuren dat een pagina is verwijderd, verplaatst of dat er een typefout in de URL staat. Het is belangrijk om deze 404-foutpagina aan te passen, omdat het de gebruikerservaring verbetert en de bounce rate verlaagt.

Wanneer een bezoeker op een link klikt en terechtkomt op een standaard 404-foutpagina, kan dit frustrerend zijn. De bezoeker krijgt het gevoel dat de website niet goed functioneert en kan besluiten om de website te verlaten. Door een aangepaste 404-foutpagina te maken, kun je de bezoeker geruststellen en hen helpen om alsnog te vinden wat ze zoeken. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers langer op je website blijven.

Stap 1: Toegang tot de WordPress-themabestanden

Om een aangepaste 404-foutpagina te maken in WordPress, moet je toegang hebben tot de themabestanden van je website. Dit kan gedaan worden via een FTP-client of via het bestandsbeheer van je hostingprovider. Het is belangrijk om een back-up te maken voordat je wijzigingen aanbrengt in de themabestanden, zodat je altijd kunt terugkeren naar de originele versie als er iets misgaat.

Stap 2: Maak een kopie van het 404.php-bestand

Het is belangrijk om een kopie te maken van het 404.php-bestand voordat je wijzigingen aanbrengt. Op deze manier kun je altijd terugkeren naar de originele versie als er iets misgaat. Je kunt een kopie maken door het bestand te kopiëren en het een andere naam te geven, bijvoorbeeld “404-aangepast.php”.

Stap 3: Bewerk de kopie van het 404.php-bestand

Nu kun je de kopie van het 404.php-bestand bewerken om de gewenste aanpassingen te maken. Je kunt de lay-out aanpassen, zoals de kleuren en het lettertype, om ervoor te zorgen dat de pagina past bij de rest van je website. Daarnaast kun je ook de tekst aanpassen om de bezoeker gerust te stellen en hen te helpen om alsnog te vinden wat ze zoeken.

Stap 4: Voeg een aangepaste boodschap toe

Het is belangrijk om een aangepaste boodschap toe te voegen aan de aangepaste 404-foutpagina. Deze boodschap kan de bezoeker geruststellen en hen helpen om alsnog te vinden wat ze zoeken. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat de pagina niet gevonden kon worden, maar dat er wel andere interessante content beschikbaar is op je website. Daarnaast kun je ook een link toevoegen naar de homepage of andere belangrijke pagina’s op je website.

Stap 5: Voeg links toe naar belangrijke pagina’s

Het is belangrijk om links toe te voegen naar belangrijke pagina’s op je website, zoals de homepage, de contactpagina of de productpagina’s. Op deze manier kan de bezoeker gemakkelijk navigeren naar andere delen van je website en alsnog vinden wat ze zoeken. Door links toe te voegen, verlaag je de kans dat de bezoeker je website verlaat en verhoog je de kans dat ze langer op je website blijven.

Stap 6: Voeg een zoekformulier toe

Een zoekformulier toevoegen aan de aangepaste 404-foutpagina kan ook erg nuttig zijn. Op deze manier kan de bezoeker zelf zoeken naar de gewenste content en alsnog vinden wat ze zoeken. Het zoekformulier moet duidelijk zichtbaar zijn en gemakkelijk te gebruiken zijn. Je kunt bijvoorbeeld een zoekveld toevoegen met een knop “Zoeken” ernaast.

Stap 7: Test de aangepaste 404-foutpagina

Het is belangrijk om de aangepaste 404-foutpagina te testen voordat je deze live zet op je website. Je kunt dit doen door bewust een niet-bestaande URL in te voeren en te controleren of de aangepaste pagina wordt weergegeven. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of alle links en het zoekformulier goed werken. Let ook op eventuele foutmeldingen of andere problemen die kunnen optreden.

Voorbeeld: Frl-websites.nl’s aangepaste 404-foutpagina

Een voorbeeld van een aangepaste 404-foutpagina is die van Frl-websites.nl, een website uit Friesland. Op hun aangepaste 404-foutpagina hebben ze de lay-out aangepast aan de rest van de website, met dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype. Daarnaast hebben ze een aangepaste boodschap toegevoegd waarin ze aangeven dat de pagina niet gevonden kon worden, maar dat er wel andere interessante content beschikbaar is op de website. Ze hebben ook links toegevoegd naar de homepage, de contactpagina en andere belangrijke pagina’s. Tot slot hebben ze een zoekformulier toegevoegd waarmee bezoekers zelf kunnen zoeken naar de gewenste content.

Conclusie: Een aangepaste 404-foutpagina maakt je website gebruiksvriendelijker voor bezoekers uit Friesland.

Het is belangrijk om een aangepaste 404-foutpagina te maken op je website, omdat dit de gebruikerservaring verbetert en de bounce rate verlaagt. Door een aangepaste 404-foutpagina te maken, kun je de bezoeker geruststellen en hen helpen om alsnog te vinden wat ze zoeken. Het aanpassen van de pagina is niet moeilijk en kan veel voordelen hebben voor de gebruikerservaring van je website. Door links toe te voegen naar belangrijke pagina’s en een zoekformulier toe te voegen, verhoog je de kans dat bezoekers langer op je website blijven en alsnog vinden wat ze zoeken. Een voorbeeld van een effectieve aangepaste 404-foutpagina is die van Frl-websites.nl, waarin ze de lay-out hebben aangepast, een aangepaste boodschap hebben toegevoegd en links en een zoekformulier hebben toegevoegd.

In het artikel “Hoe maak ik een aangepaste 404-foutpagina in WordPress?” vind je handige tips en stappen om een aangepaste foutpagina te maken voor je WordPress-website. Maar wist je dat FRL Websites ook andere interessante artikelen heeft? Zo kun je meer te weten komen over ons bedrijf en onze diensten in het artikel “Over ons“. Daarnaast is er ook een artikel over het upgraden van servers naar PHP 8, genaamd “Server upgrade naar PHP 8“. Neem gerust een kijkje en ontdek meer waardevolle informatie!

FAQs

Wat is een 404-foutpagina?

Een 404-foutpagina is een pagina die wordt weergegeven wanneer een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een pagina die niet bestaat op een website.

Waarom is het belangrijk om een aangepaste 404-foutpagina te hebben?

Een aangepaste 404-foutpagina kan de gebruikerservaring verbeteren door de bezoeker te helpen bij het vinden van de juiste informatie op de website. Het kan ook helpen om de bounce rate te verminderen en de SEO van de website te verbeteren.

Hoe maak ik een aangepaste 404-foutpagina in WordPress?

Om een aangepaste 404-foutpagina te maken in WordPress, moet je een nieuw bestand maken met de naam 404.php in de map van je thema. Vervolgens kun je de gewenste inhoud toevoegen aan deze pagina, zoals een zoekbalk of links naar populaire pagina’s op de website.

Hoe kan ik de standaard 404-foutpagina in WordPress wijzigen?

Om de standaard 404-foutpagina in WordPress te wijzigen, moet je een nieuw bestand maken met de naam 404.php in de map van je thema. Vervolgens kun je de gewenste inhoud toevoegen aan deze pagina, zoals een zoekbalk of links naar populaire pagina’s op de website.

Kan ik een plugin gebruiken om een aangepaste 404-foutpagina te maken in WordPress?

Ja, er zijn verschillende plugins beschikbaar waarmee je een aangepaste 404-foutpagina kunt maken in WordPress. Enkele populaire opties zijn 404page en Custom 404 Pro.

error: Content is protected !!