Hoe voeg ik een e-mail account toe op een Android telefoon of tablet?

Je kunt je e-mailaccount eenvoudig toevoegen op een Android apparaat. In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je dit doet. Voordat je begint is het belangrijk dat je domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket. Je domeinnaam dient via internet bereikbaar te zijn. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen. Daarnaast heb je een e-mailaccount nodig om e-mails te kunnen ontvangen en te versturen.

E-mail instellen op een Android telefoon of tablet
De volgende stappen zijn uitgevoerd op een telefoon met Android 6.0.1. Het kan daarom zijn dat de instellingen niet geheel overeenkomen met het besturingssysteem dat jij gebruikt.

Stap 1: Zoek op je toestel naar de standaard e-mailapplicatie. Open de applicatie.

Stap 2: Druk op de knop “nieuw account toevoegen” om handmatig een e-mailadres te kunnen opgeven.

Stap 3: Geef je volledige e-mailadres en wachtwoord op welke je hebt aangemaakt in DirectAdmin. Druk op de knop “handmatig instellen” linksonder.

Stap 4: Nu kun je kiezen om een POP, IMAP of Microsoft Exchange account in te stellen. Kies hier voor IMAP.

Stap 5: Zorg dat je bij “account” bij e-mailadres én bij gebruikersnaam het volledige e-mailadres invult.

Stap 6: Bij “inkomende server” geef je bij “IMAP-server” de inkomende server op en kies je voor “geen beveiligingstype met poort 143”. Hierna kun je naar beneden scrollen op je toestel om de uitgaande server instellingen te configureren.

Stap 7: Bij “uitgaande server” geef je bij “SMTP-server” de uitgaande server op en kies je voor “geen beveiligingstype met poort 587”. Bij “verificatie vereist voor verzenden van e-mail” vink je de box aan om dit gebruiken bij het versturen van een e-mail. Bij gebruikersnaam dien je opnieuw het volledige e-mailadres op te geven. Klik hierna op “volgende”.

Stap 8: Je hebt nu succesvol een e-mailaccount toegevoegd aan je Android apparaat.

error: Content is protected !!