Spam mail blokkeren en voorkomen

Spam in je mail voorkomen

 • Mailadres niet online plaatsen
  Ga voorzichtig om met je e-mailadres. Plaats het vooral niet zomaar online, bijvoorbeeld in een bericht op social media. Verstuurders van spam zoeken geautomatiseerd het web af naar e-mailadressen.
 • Selectief afmelden
  Je kunt de afmeldlink gebruiken bij nieuwsbrieven of mailings waar je je voor aangemeld hebt. Of bij een bedrijf waar je wat gekocht hebt.
  Maar let op: gebruik juist niet de afmeldlink bij echte spam van onbekende bedrijven. Doordat de spammers zien dat het mailadres actief is, kunnen ze zelfs meer spam gaan sturen. Blokkeer de mails in dat geval.
 • Gebruik webmail
  Webgebaseerde e-mail zoals Gmail of Outlook.com hebben betere spamfilters dan e-mail van internetproviders. Om overstappen makkelijker te maken kun je je providermail ontvangen in je webmail-account. Dit regel je bij de instellingen van je webmail.
  Webmail kun je ook in een e-mailprogramma zoals Mail of Thunderbird ontvangen.
 • Ander e-mailadres
  Vul tijdelijke of andere e-mailadressen in voor eenmalig gebruik. Bijvoorbeeld bij websites die je niet helemaal vertrouwt. Of gebruik een extra/ander e-mailadres voor onbelangrijke accounts.
  Voor een tijdelijk mailadres kun je bijvoorbeeld 10minutemail gebruiken.
 • Aliassen aanmaken en filteren
  Veel internetproviders geven je de optie om gratis een aantal extra mailadressen (aliassen) aan te maken. Mail naar deze aliassen kun je met regels automatisch filteren naar een spam-map. Je stelt het in via de website van je internetprovider.
  Bij Gmail en Outlook voeg je met “+tekst” voor het @-teken extra aliassen toe. Voorbeeld: normaleadres+toevoeging@outlook.com
 • Spamfilter
  De spamfilters van webmail zoals Gmail of Outlook.com werken aardig goed. Gebruik je een e-mailprogramma in combinatie met providermail, dan kan een los spamfilter helpen. Deze kun je gratis downloaden. Er zijn ook betaalde filters en bijna alle betaalde virusscanners beschikken erover.
 • Strenger Outlook
  In Outlook is een spamfilter standaard ingeschakeld, maar je kunt het beschermingsniveau verhogen. Hiermee blokkeer je meer mail, al kan dan ook een enkele gewenste mail worden geblokkeerd.

 • Afbeeldingen blokkeren
  Blokkeer het automatisch laden van afbeeldingen bij het bekijken van e-mail. Dit is tegenwoordig de standaardinstelling. Door het laden van afbeeldingen zien spammers dat de mail gelezen wordt en dat het e-mailadres (nog) in gebruik is.

Dit komt van de website van de consumentenbond, wil je alles lezen klik dan op deze link

error: Content is protected !!