Wat is webmastertools van google?

Webmaster Tools, nu bekend als Google Search Console, is een gratis web dienst aangeboden door Google. Het is ontworpen om website-eigenaren en webmasters te helpen de prestaties van hun websites in de zoekresultaten van Google te begrijpen en te verbeteren. Met behulp van Google Search Console kunnen websitebeheerders inzicht krijgen in hoe Google hun site ziet, welke pagina’s zijn geïndexeerd en hoe vaak de site wordt weergegeven in zoekresultaten.

Enkele belangrijke functies van Google Search Console zijn onder andere:

1. Zoekprestaties: Het toont gegevens over zoekopdrachten waarbij uw site is weergegeven, het klikpercentage, de gemiddelde positie en andere relevante statistieken. Dit helpt u inzicht te krijgen in welke zoekwoorden en pagina’s het meeste verkeer genereren.

2. Indexeringsstatus: U kunt zien welke pagina’s van uw website zijn geïndexeerd door Google en of er problemen zijn met indexering. Dit kan nuttig zijn om te controleren of al uw belangrijke pagina’s worden opgenomen in de zoekresultaten.

3. Sitemaps: U kunt sitemaps indienen, wat XML-bestanden zijn die zoekmachines helpen bij het begrijpen van de structuur van uw website en welke pagina’s belangrijk zijn.

4. Links naar uw site: Google Search Console toont ook welke andere websites naar uw site linken. Dit kan nuttig zijn om in de gaten te houden wie er naar uw site linkt en welke content het meest wordt gedeeld.

5. Mobielvriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid: Het biedt informatie over de mobielvriendelijkheid van uw site en waarschuwt voor mogelijke problemen die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

6. Veiligheidsproblemen: Het kan waarschuwen voor beveiligingsproblemen op uw site, zoals malware-infecties.

Google Search Console is een waardevol hulpmiddel voor website-eigenaren en webmasters om de zichtbaarheid en prestaties van hun site in de Google-zoekresultaten te optimaliseren. Het biedt inzichten en hulpmiddelen om problemen op te sporen en te verhelpen, evenals tips om uw site te verbeteren en gebruikers een betere ervaring te bieden.

error: Content is protected !!