Woocommerce – Hoe voeg je verschillende soorten producten toe.

Normaal product

Als je een nieuw product aan Woocommerce wilt toevoegen, is het vrij eenvoudig. Ten eerste moet je naar het administratiescherm van je Woocommerce-site gaan. Als je bent ingelogd, ga je naar het tabblad ‘Producten’ en kies je de optie ‘Product Toevoegen’ aan de bovenkant van de pagina. Je zult nu een pagina zien waar je een titel en inhoud voor je product kunt invoeren. Je kunt ook relevante informatie zoals prijs, categorie en tags toevoegen. Als je klaar bent met het invoeren van de informatie, klik je op de knop ‘Publiceren’ om het product toe te voegen aan je Woocommerce-site. Als alles succesvol is verlopen, zou het product nu moeten worden weergegeven in je winkelwagentje en op de product pagina’s van je site.

Variabel product

Als je een nieuw variabel product aan je WooCommerce webshop wilt toevoegen, is het eerste wat je moet doen naar Producten > Toevoegen gaan in je WordPress-dashboard. Klik op de knop Variabel product om deze te selecteren. Je kunt nu een titel en beschrijving van je product invoeren onder het tabblad ‘Algemeen’.

Vervolgens, als je op het tabblad Variabelen klikt, kun je je variabele producten beheren. Hier kun je variabele attributen toevoegen aan je product, zoals maat, kleur of materiaal. Voor elk variabel attribuut dat je toevoegt, moet je ook waarden opgeven voor deze attributen – bijvoorbeeld ‘Klein’, ‘Medium’ of ‘Groot’ voor je maatattribuut.

Je moet ook een prijs en/of verkoopsprijs voor elk attribuutwaarde toevoegen. Als dat is gedaan, kun je eventuele extra opties configureren zoals de beperkingen op het aantal producten dat een klant kan bestellen, de verzendkosten ervoor en of het een gedownload product is.

Product met opties

Als je een nieuw product met opties wilt toevoegen aan Woocommerce, is het eerste wat je zult moeten doen het navigeren naar het tabblad Producten in je Woocommerce dashboard. Hier vind je een knop boven aan de pagina die zegt Nieuw product toevoegen. Klik hierop om een product formulier te openen.

In het product formulier zijn er veel velden die kunnen worden gevuld met informatie over het product dat je wilt toevoegen. Begin met het invullen van het basisformulier, waaronder de titel, prijs, beschrijving, categorie, etc. Daarna kun je opties toevoegen aan het product door naar beneden te scrollen in het menu op de rechterkant van het scherm.

Onder de sectie Product Opties, kun je de opties toevoegen die je wilt hebben voor het product. Hier kun je verschillende optiegroepen maken, zoals kleur, maat, stijl, etc. Voor elke optie kun je opties invoeren, zoals rood, blauw, groot, klein, etc. Als je klaar bent met het invoeren van de opties, klik je op de knop Publiceren om het product te publiceren.

Digitaal product

Het toevoegen van een nieuw digitaal product aan je Woocommerce winkel is eenvoudig. Om te beginnen, ga naar je WordPress-dashboard en selecteer ‘Producten’ in de linkerkolom. Vervolgens klik je op de knop ‘Product toevoegen’. Voer vervolgens de details van je digitale product in, zoals de naam, omschrijving, prijs en afbeelding. Klik vervolgens op ‘Publiceren’ om je product op te slaan. Wanneer je klaar bent, ga naar het tabblad ‘Bestanden’. Hier kun je de downloadbare bestanden toevoegen die bij je product horen. Nadat je alle bestanden hebt geüpload, klik je op de knop ‘Opslaan’. Als laatste instelling moet je ervoor zorgen dat je het juiste producttype selecteert. Dit doe je door te gaan naar het tabblad ‘Inventaris’ en ervoor te zorgen dat ‘Downloadbaar’ is geselecteerd in het dropdown menu ‘Producttype’. Bewaar alle veranderingen en je digitale product is klaar om te worden verkocht!

error: Content is protected !!