De Divi structuur: secties, rijen en kolommen

Als je de Divi page builder geïnstalleerd hebt zie je op elke pagina een grote paarse knop. Klik daarop om de Divi page builder te activeren. Je krijgt dan een popup met 3 opties: build from scratch, layout kiezen en clone bestaande pagina.

Als je met een blanco canvas wilt starten kies je de eerste optie, maar als je op “layout kiezen” klikt kun je ook kiezen uit honderden professionele designs die standaard in Divi zitten. Zeker als je nog geen ervaring hebt met Divi is dit een fijne optie, omdat je dan al een goede basis hebt die je alleen nog maar hoeft aan te passen aan je wensen.

De derde optie is ideaal als je al een Divi website hebt met een aantal pagina’s. Je kunt dan een bestaande pagina kopiëren en dat design als basis gebruiken voor je nieuwe pagina.

Als je een keuze hebt gemaakt opent de layout in eerste instantie in de backend builder (aan de achterkant dus). Die layout bestaat uit blauwe, groene en grijze blokken; blauwe blokken zijn secties, groene blokken zijn rijen en grijze blokken zijn modules. Je ziet ook blauwe, groene en grijze plus icoontjes, daarmee kun je een nieuwe sectie, rij of module toevoegen.

Sinds kort moet je eerst de classic builder activeren om de weergave hierboven te krijgen. Ga daarvoor in het admin menu naar Divi > Thema Opties > Builder > Gevanceerd en zet de schakelaar bij “Klassieke editor inschakelen” aan. Overigens kun je deze weergave ook aan de voorkant activeren door te klikken op raster weergave in de Builder instellingen.

error: Content is protected !!