Het exporteren van de database

Als eerste dien je de database te exporten bij je huidige provider. Dit kun je op meerdere manieren doen. We leggen je uit hoe je dit kunt doen via phpMyAdmin.

  • Inloggen in phpMyAdmin Login in phpMyAdmin bij je oude server/provider. Het adres van phpMyAdmin verschilt nogal per server/provider. Als het je dus niet lukt om in te loggen in phpMyAdmin, kun je contact opnemen met je oude provider en hen vragen naar het adres van phpMyAdmin en de bijbehorende login details. Nadat je bent ingelogd in phpMyAdmin moet je navigeren naar de desbetreffende database die verhuisd moet worden. Ook dit verschilt per phpMyAdmin installatie.
  • Exporteer database Klik bovenaan op “exporteren” en daarna op “start”. Je krijgt vervolgens een .SQL bestand die je bij Versio weer kunt gebruiken.

Het importeren van de database

  • Inloggen in phpMyAdmin Login in phpMyAdmin bij Versio. Je moet eerst wel een MySQL gebruiker en MySQL database hebben aangemaakt bij “MySQL Management” in DirectAdmin. Log in met de gegevens van de MySQL gebruiker die je hebt aangemaakt. De link van phpMyAdmin vind je eveneens in DirectAdmin.
  • Selecteer database Nadat je bent ingelogd in phpMyAdmin kun je links op de naam van de database klikken.
  • Importeer database Klik bovenaan op “importeer”. Selecteer hier het .SQL bestand dat je hebt gedownload en klik op “start”.