» » Je website moet mobielvriendelijk zijn van google

Je website moet mobielvriendelijk zijn van google

Geplaatst in: Geen categorie | 0

In april 2015 paste Google haar algoritmes aan. Vanaf dat moment werd “ mobielvriendelijk ” als ranking factor meegenomen. Afgelopen maand, in oktober 2016 kondigde Google aan dat ze in de komende maanden over zouden stappen naar een “mobile-first” indexering binnen de zoekresultaten. Google zal waarschijnlijk mobiele en desktop resultaten gaan scheiden. Eenmaal gescheiden zal mobile search Google’s primaire index zijn. Het doel van deze veranderingen is het verbeteren van de gebruikerservaring op smartphones en tablets.

Wat dit allemaal betekent?

Als je een website hebt die niet mobielvriendelijk is, zal deze niet in Google’s primaire index worden weergegeven. Dat resulteert uiteindelijk in een verminderde vindbaarheid en ranking. En zoals je weet zullen slechtere resultaten in Google leiden tot minder bezoekers.

Google’s doel is altijd al geweest om de meest relevante en actuele zoekresultaten weer te geven. Het is dan ook logisch dat Google zich aanpast aan het feit dat ons leven steeds ‘mobieler’ wordt. Zoals Google zelf zegt: “Nu meer mensen mobiele apparaten gebruiken om te internetten, moeten onze algoritmes zich aan deze gebruikspatronen aanpassen.”

Als je website niet mobielvriendelijk (responsive) is, wordt hij “bestraft” door Google. Met andere woorden, je komt steeds lager in de zoekresultaten te staan. Dit is belangrijk voor zowel bedrijven als individuen – met name voor degenen die hun best doen om te scoren in de organische zoekresultaten.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om hoe je website scoort. Het gaat ook om de gebruikerservaring. Als je een website hebt wil je het je bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om toegang te krijgen tot je content, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Als je bezoekers je content niet op hun smartphone kunnen vinden, of als deze niet toegankelijk genoeg is, zul je ze verliezen. En dat is waarom je website mobielvriendelijk moet zijn.

Geef een reactie