Wat is een FTP adres?

Categorieën
< Alle onderwerpen

Een FTP adres (File Transfer Protocol) is een manier om bestanden op afstand te verzenden en ontvangen tussen twee computers. Het is een gestandaardiseerd protocol waarmee bestanden kunnen worden verzonden tussen twee computers, zonder dat er een centrale server nodig is.

Waarom is FTP belangrijk voor bedrijven?

FTP is belangrijk voor bedrijven omdat het een veilige manier is om bestanden tussen verschillende computers of netwerken te verzenden. Het is een efficiënte manier om bestanden te delen en biedt toegankelijkheid voor afstandsbesturing.

Wat zijn de vereisten om FTP te gebruiken?

De meeste websites vereisen dat je FTP-software installeert op je computer of server. Er zijn veel gratis en betaalde FTP-clients beschikbaar die gemakkelijk te gebruiken zijn. Daarnaast is een stabiele internetverbinding vereist om een succesvolle verbinding tot stand te brengen.

Wat is het verschil tussen FTP en SFTP?

Het belangrijkste verschil tussen FTP en SFTP is dat SFTP een beveiligde verbinding gebruikt, terwijl FTP geen beveiliging biedt. SFTP maakt gebruik van Secure Shell (SSH) om verbinding te maken, waardoor het veel veiliger is dan FTP.

error: Content is protected !!