» » Nieuwe editor wordpress komt eraan

Nieuwe editor wordpress komt eraan

Geplaatst in: Nieuws | 0

De nieuwe wat zullen de meeste zeggen, de nieuwe editor houd eigenlijk in het deel waar u de pagina’s vult of waar u de artikelen toevoegd. Dit zal voor de meeste van u een behoorlijke verandering zijn. met de eerst volgende update zal de editor beschikbaar zijn maar dan is er nog te kiezen tussen de oude en de nieuwe editor.
Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld uw template deze nieuwe editor niet ondersteund. wij kunnen hem dan uitzetten voor u maar mocht u ermee willen werken dan moeten we opzoek naar een andere oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe template zijn.

Hoe heet de editor

De nieuwe editor van wordpress gaat Gutenburg heten. Dit houd in dat als wordpress 5.0 live komt u deze naam veel vaker zal tegen komen.

Is er een voordeel?

ja er zijn eigenlijk 2 grote voordelen. WordPress probeerd net zon builder te worden als bijvoorbeeld wix gebruikt. het tweede grote voordeel is dat de code zo schoon is dat het voorlopig vooruit loopt op de code.

Is er een nadeel?

Uiteraard is er een nadeel, want het gezegde is niet voor niets elk voordeel heeft zijn nadeel. Gutenberg is veel minder geschikt voor het daadwerkelijk schrijven van content. Normaal schreef je dat zo weg nu moet er eerst een blok aangemaakt worden.

Geef een reactie