Intro

Heb je al een WordPress website, maar ben je nog niet tevreden? Weet je niet wat je moet doen om het aan je eisen aan te passen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze gids zal je stap voor stap leren hoe je op een eenvoudige manier commentaar op je WordPress website kunt uitschakelen. We laten je zien hoe je dit kunt doen, zowel door middel van je WordPress-instellingen als via een plugin. Dus als je klaar bent om je website net dat beetje extra te geven, laten we dan beginnen!

Inhoud

Inhoudsopgave

I. WordPress en commentaar uitschakelen
A. Waarom zou je commentaar uitschakelen?
B. Wat zijn de voordelen van het uitschakelen van commentaar?
C. Hoe schakel je commentaar uit in WordPress?

II. Zoekmachineoptimalisatie na het uitschakelen van commentaar
A. Hoe verander je je commentaarinstellingen voor zoekmachineoptimalisatie?
B. Wat zijn de SEO-voordelen van het uitschakelen van commentaar?
C. Hoe deel je commentaar op sociale media?

III. Evalueer regelmatig je commentaarinstellingen
A. Waarom is regelmatige evaluatie belangrijk?
B. Hoe evalueer je je commentaarinstellingen?
C. Wat zijn de voordelen van regelmatige evaluatie?

Sluiten

Hoe Commentaar Uitschakelen Op Uw WordPress website is een handig artikel om te begrijpen hoe je commentaar kunt uitschakelen op je WordPress website. In dit artikel worden de voordelen van het uitschakelen van commentaar, hoe je commentaar kunt uitschakelen in WordPress, zoekmachineoptimalisatie na het uitschakelen van commentaar, hoe je commentaar kunt delen op sociale media, regelmatige evaluatie van je commentaarinstellingen en voordelen van regelmatige evaluatie, besproken.

Waarom commentaar uitschakelen op uw WordPresswebsite?

Als je een WordPress website hebt, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de optie om commentaar te activeren op uw website. Alleen is het wat minder bekend dat commentaar ook kan worden uitgeschakeld. Maar waarom zou je commentaar uitschakelen op je WordPress website?

Ten eerste, als u commentaar uitschakelt, kunnen bezoekers op uw website geen commentaar, suggesties of vragen plaatsen. Dit kan ervoor zorgen dat je website veel sneller laadt, omdat er geen extra gegevens geladen hoeven te worden. Als je veel bezoekers hebt, kan dit een grote invloed hebben op je website.

Ten tweede, als je commentaar uitschakelt, zal je website ook beter scoren bij zoekmachines. Als je commentaar op je website hebt staan, kan het ervoor zorgen dat je minder hoog scoort bij zoekmachines, omdat zoekmachines te weinig tekst op je website kunnen vinden. Als je commentaar uitschakelt, heb je meer ruimte voor je eigen tekst en kun je beter scoren bij zoekmachines.

Ten derde, zal je website ook schoner ogen en overzichtelijker worden als je commentaar uitschakelt. Het kan er namelijk voor zorgen dat bezoekers meer gericht naar hetgeen zoeken waar je website over gaat. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker meer betrokken is bij je website.

Stap 1: Inloggen op je WordPress website

De eerste stap om je WordPress website te configureren om reacties uit te schakelen is in te loggen op je WordPress website. Om te beginnen heb je een webhostingaccount en domeinnaam nodig. Als je deze al hebt, ga dan naar de WordPress website van je webhost en log daar in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

De volgende stap is het instellen van je WordPress website. Als je deze al hebt gedaan, ga dan naar de toepassingsinstellingen. Vink het vakje ‘reacties in zwarte lijst’ aan en klik op ‘Opslaan’. Dit zal ervoor zorgen dat alle nieuwe reacties altijd worden geblokkeerd.

Nu dat je de reacties hebt uitgeschakeld, wil je waarschijnlijk ook dat degenen die al bestaan, ook worden verwijderd uit je WordPress website. Hiervoor moet je naar de sectie ‘reacties’ gaan in het WordPress-dashboard. Hier kun je alle reacties selecteren, door eerst op de witte ‘Select alles’ knop te drukken en vervolgens op de ‘verwijder’ knop.

Nu dat je alle reacties hebt verwijderd, kun je ervoor zorgen dat deze niet meer terugkeren door de zoekmachine-instellingen in te stellen. Ga hiervoor naar de sectie ‘instellingen’ in het WordPress-dashboard en klik op ‘zoekmachines’. Hier kun je vinkjes aanvinken om ervoor te zorgen dat zoekmachines geen reacties indexeren.

Stap 2: Zoek naar de ‘Discussie’-sectie

Als je eenmaal op de Instellingen-pagina bent aangekomen, zoek dan naar de sectie met de naam Discussie. In de meeste WordPress-thema’s zal deze meestal bovenaan de rechterzijbalk of aan de linkerkant van je scherm staan.

De Discussie-sectie bevat verschillende opties die je kunt gebruiken om commentaar op je website uit te schakelen. Bijvoorbeeld, je kunt ervoor kiezen om commentaar tegenhouden voordat je een bericht plaatst. Je kunt er ook voor kiezen om commentaar te verhinderen op bestaande berichten en pagina’s. Ook kun je ervoor kiezen om commentaren alleen toe te staan van mensen die zijn ingelogd.

Je kunt ook de standaardinstelling voor commentaar beheren, waarmee je commentaar kunt toestaan of verhinderen op alle berichten en pagina’s op je website. Ten slotte kun je ook kiezen om commentaar te verhinderen via zoekmachines, zodat zoekmachines je commentaar niet indexeren en je website zich beter zal ranken in de zoekresultaten.

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel commentaar je wilt toestaan ​​op je website, moet je de instellingen opslaan en daarna de pagina Bewaren. Als je deze stappen hebt gedaan, heb je een stap gezet naar het uitschakelen van commentaar op je website.

Stap 3: Schakel commentaar uit

Hoe schakelt u commentaar uit op uw WordPress website? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen en het antwoord is eenvoudig. Volg gewoon deze eenvoudige stappen om commentaar te verwijderen of uitschakelen op uw WordPress website.

Stap 1: Ga naar de instellingenpagina

De eerste stap is om naar de Instellingenpagina van uw WordPress website te gaan. Meestal is dit te vinden onder de tab Instellingen of iets dergelijks.

Stap 2: Ga naar Discussie

Vervolgens moet u de tab Discussie vinden en selecteren. Op deze pagina kunt u controleren of commentaar is ingeschakeld of uitgeschakeld op uw WordPress website. Als het is ingeschakeld, kunt u het uitschakelen door simpelweg ervoor te zorgen dat het vakje naast “Commentaar toestaan” wordt uitgeschakeld.

Stap 3: Schakel commentaar uit

Als commentaar is ingeschakeld op uw website, kunt u deze uitschakelen door ervoor te zorgen dat het vakje naast “Commentaar toestaan” wordt uitgeschakeld. Let erop dat als u dit selectievakje uitschakelt, alle commentaar die al op uw website is geplaatst, verwijderd wordt. Dus als u al commentaar op uw website heeft staan, moet u ervoor zorgen dat u deze eerst back-upt voordat u deze uitschakelt.

Stap 4: Sla wijzigingen op

Zodra u klaar bent, slaat u de wijzigingen op door op de knop Wijzigingen opslaan te klikken. Hiermee sluit u de instellingen en zal commentaar worden uitgeschakeld op uw WordPress website.

Stap 4: Sla wijzigingen op

Nadat u de commentaarfunctie heeft uitgeschakeld, is het belangrijk om de wijzigingen op te slaan. Als u dit niet doet, zal uw website niet gewijzigd zijn.

Om de wijzigingen op te slaan, gaat u naar uw WordPress-dashboard. Ga naar Instellingen > Discussie. U zult de optie “Commentaar uitschakelen” zien. Tik op de knop “Bewaren”.

Je WordPress website is nu volledig geconfigureerd om de commentaarfunctie uit te schakelen. Uw website zal geen commentaar accepteren zonder dat u dit expliciet toestaat. Bovendien bent u er zeker van dat u geen ongewenste reacties meer krijgt op uw website.

Naast het uitschakelen van commentaar op uw WordPress website, is het ook belangrijk om de zoekmachineoptimalisatie aan te pakken. Zoekmachineoptimalisatie is cruciaal als u wilt dat uw website gevonden wordt door zoekmachines. Zorg ervoor dat uw website relevante zoekwoorden, metatags en afbeeldingen gebruikt om uw website te optimaliseren voor zoekmachines.

Hoe commentaar uitschakelen via een plugin?

Als je commentaar op je WordPress-site wilt uitschakelen, dan is het beste om te gaan voor een plugin. Er zijn veel soorten plugins die je kunt gebruiken voor het uitschakelen van commentaar. Je kunt bijvoorbeeld een plugin gebruiken die commentaar helemaal uitschakelt, maar je kunt ook een plugin gebruiken die alleen bepaalde commentaren uitschakelt die bepaalde woorden of zinnen bevatten.

De eerste stap om een commentaar plugin te gebruiken, is om te bepalen welke je wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende plugins die je kunt gebruiken om commentaar te blokkeren of te beperken, dus het is belangrijk om uit te zoeken welke het beste bij je behoeften past. Na het vinden van de juiste plugin, kun je deze installeren op je WordPress-site door deze te uploaden en te activeren.

Eenmaal geactiveerd, kun je de instellingen voor de plugin aanpassen om te bepalen welke commentaren worden uitgeschakeld. Bij sommige plugins moet je misschien een lijst met keywords invoeren waarvan commentaren worden uitgeschakeld; bij andere moet je commentaren mogelijk alleen uitschakelen als ze bepaalde criteria voldoen, zoals een lage beoordeling of een slechtere score dan een door jou ingestelde drempel.

Na het aanpassen van de instellingen, moet je de plugin opslaan en activeren. Dit zal al je instellingen activeren en commentaar op je WordPress-site uitschakelen volgens de door jou gekozen criteria.

Conclusie

Kortom, het uitschakelen van commentaar op uw WordPress website is een relatief eenvoudig proces. Er zijn twee verschillende opties voor het uitschakelen van commentaar: handmatig, op het WordPress-dashboard, of met een plugin. Als u voor de eerste optie kiest, is het belangrijk om alle stappen goed te volgen zoals hierboven beschreven. Als u een plugin gebruikt, dan kan dit zelfs nog makkelijker zijn. In beide gevallen zult u het commentaar volledig uit kunnen schakelen, waardoor uw WordPress website meer beveiligd is. Wees ervan bewust dat u, als u commentaar uitschakelt, niet meer kunt genieten van nieuwe interacties of een betere SEO-ranking. U moet daarom de afweging maken tussen het hebben van een veilige website en het hebben van interactieve inhoud.