Heb je een vraag?

Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Print

Je Gebruikersnaam Wijzigen – Een WordPress Tutorial

1. Waar kan je je gebruikersnaam wijzigen?

WordPress is een geweldige CMS-oplossing voor websites die je een brede selectie aan opties biedt. Maar heb je ooit je gebruikersnaam veranderd in WordPress? Als dat nog niet was gedaan, is dit artikel precies wat je nodig hebt. In dit artikel zullen we je stap voor stap tonen hoe je eenvoudig je gebruikersnaam in een WordPress-website kunt wijzigen. Volg de onderstaande aanwijzingen en je kunt binnen een paar minuten je gebruikersnaam veranderen. Weet je nog niet hoe je moet inloggen in WordPress? Geen probleem, we zullen je ook helpen bij het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord. Laten we gaan!

2. Voordat je begint: een paar dingen om te weten

Als je je gebruikersnaam op je WordPress-site wilt wijzigen, terwijl je hetzelfde wachtwoord behoudt, is er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Voordat je begint met het wijzigen van je gebruikersnaam, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je een back-up maakt van je site en dat je ook al je bestanden back-upt.

Daarnaast is het aan te raden om je blog te “desactiveren” wanneer je je gebruikersnaam wijzigt. Dit betekent dat je je blog niet langer toegankelijk is voor bezoekers. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat er geen verwarring ontstaat onder je lezers.

Het is ook belangrijk dat je je e-mailadres bijwerkt als je je gebruikersnaam wijzigt. Dit kan je doen door je e-mailadres te wijzigen in je WordPress-dashboard. Zorg dat je ook de nieuwe gebruikersnaam vermeldt in je e-mailprofiel. Dit zal gebruikers helpen om je te herkennen.

Ten slotte is het belangrijk dat je de koppelingen naar je website bijwerkt. Zorg ervoor dat alle koppelingen naar je blog aangepast worden om je nieuwe gebruikersnaam te vermelden. Als je dit niet doet, kan het lijken alsof je website offline is.

3. Log in bij WordPress

Nu is het tijd om in te loggen op je WordPress-website. Om dit te doen moet je de juiste gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord gebruiken. Als je de gebruikersnaam en het wachtwoord nog niet hebt ingesteld, kan je dit nu doen. Om in te loggen op je website ga je naar het WordPress-dashboard. Hier krijg je een inlogscherm te zien waar je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Je kan ook de optie “Wachtwoord vergeten” gebruiken als je je wachtwoord bent vergeten.

Als je het juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, kan je inloggen op je website via het WordPress-dashboard. Nadat je bent ingelogd, kan je de gebruikersnaam wijzigen. Hiervoor ga je naar het WordPress-dashboard en klik je op de optie “Gebruikers”. Dit zal je naar een lijst met alle gebruikers van je website leiden. Klik op de naam van de gebruiker waarvan je de gebruikersnaam wilt wijzigen. Nu kan je de gebruikersnaam wijzigen. Als je klaar bent, sla je de veranderingen op. Jouw gebruikersnaam is vanaf nu gewijzigd en je kan doorgaan met het maken van andere veranderingen op je website.

4. Naar het profielscherm navigeren

Nu dat je weet hoe je je gebruikersnaam moet wijzigen, is het tijd om naar het profielscherm te navigeren. Hiervoor heb je slechts drie stappen nodig.

De eerste stap is het openen van de WordPress-administratie. Nadat je je met je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingelogd, zie je een lijst met opties aan de linkerkant. Klik hier op “Gebruikers” en vervolgens op ‘Je Profiel’.

De tweede stap is het vernieuwen van je gebruikersnaam. Om je gebruikersnaam te wijzigen, zoek je de eerste optie aan de bovenkant van het profielscherm. Bij deze optie zie je je huidige gebruikersnaam staan. Klik op de knop “Verander” en voer vervolgens je nieuwe gebruikersnaam in.

De derde stap is het opslaan van de nieuwe gebruikersnaam. Nadat je je nieuwe gebruikersnaam hebt ingevoerd, klik je op de knop ‘Opgeslagen’ en je nieuwe gebruikersnaam wordt opgeslagen.

En zoals je kunt zien is het eenvoudig en snel om je gebruikersnaam te wijzigen met behulp van WordPress. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op.

5. Je gebruikersnaam controleren

Nu dat je je nieuwe gebruikersnaam voor WordPress hebt ingesteld, is het tijd om deze te controleren. Dit kan je doen door je in te loggen met je nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord. Als je de juiste informatie invult, zal je direct toegang hebben tot je WordPress-account.

Als je een wachtwoord hebt ingesteld voor je gebruikersnaam, is het belangrijk om je wachtwoord te regelmatig te veranderen. Je kunt dit proces gemakkelijk beginnen door naar “Mijn Account” > “Wachtwoord Wijzigen” te gaan binnen WordPress. Voer je huidige wachtwoord in, en vervolgens je nieuwe en bevestig deze.

Om te controleren of je nieuwe gebruikersnaam werkt, ga je terug naar je inlogscherm op WordPress. Voer je nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord in en je zou moeten inloggen. Als je problemen hebt met het inloggen, neem dan contact op met de WordPress-ondersteuning.

Als je inlogt met je nieuwe gebruikersnaam, check dan ook of de naam wordt weergegeven bovenaan de pagina op je WordPress-dashboard. Als je hier je nieuwe naam ziet staan, kan je er zeker van zijn dat je je gebruikersnaam hebt gewijzigd.

Je kunt controleren of je gebruikersnaam correct is gewijzigd door je profiel te bekijken. Ga naar “Mijn Account” en kijk of je gebruikersnaam is gewijzigd. Als je de juiste naam ziet staan, dan heb je je gebruikersnaam correct gewijzigd.

6. Je gebruikersnaam wijzigen

In deze stap zullen we je gebruikersnaam wijzigen in WordPress. Als je eenmaal bent aangemeld bij je WordPress-dashboard, klik je op “Gebruikers” linksbovenaan in de menubalk en selecteer je “Alle gebruikers”.

Je ziet nu een lijst met alle gebruikers en hun informatie. Klik op de gebruiker die je wilt wijzigen. In het scherm verschijnt veel informatie. Je kunt je gebruikersnaam aanpassen in het veld “Gebruikersnaam” aan de bovenkant.

Nadat je je gebruikersnaam hebt gewijzigd, moet je ook je wachtwoord wijzigen. De website vereist een zeer sterk wachtwoord, dus maak iets dat moeilijk kan worden geraden. Als je eenmaal een wachtwoord hebt gekozen, klik je op ‘Bewaren’ aan de onderkant van het scherm.

Je hebt nu je gebruikersnaam en wachtwoord gewijzigd. Vergeet niet om beide dingen in de toekomst te gebruiken om toegang te krijgen tot je website. Je hebt nu de basis gedaan voor het wijzigen van je gebruikersnaam in WordPress. Succes!

7. Opslaan en door naar de volgende stap

Nu dat je je gebruikersnaam hebt veranderd, is het belangrijk dat je je wachtwoord verandert om je account te beveiligen. Als je de stappen uit deze tutorial hebt gevolgd, heb je de verandering al doorgevoerd.

Als je je wachtwoord per ongeluk niet hebt veranderd, ga dan terug naar stap 5 en zorg ervoor dat je het wachtwoord onderaan het scherm invult. Zodra je je wachtwoord hebt veranderd, is het belangrijk om deze op te slaan. Druk op de knop ‘opslaan’ om je gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan.

Zodra je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgeslagen, kun je op de knop ‘Volgende stap’ klikken om door te gaan naar de volgende stap van deze WordPress tutorial.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle stappen uit deze tutorial correct volgt. Vergeet niet om je wachtwoord regelmatig te veranderen om te zorgen voor maximale beveiliging.

Dit was de laatste stap in deze WordPress tutorial over het wijzigen van je gebruikersnaam. We hopen dat je de stappen goed hebt begrepen en dat je nu succesvol je gebruikersnaam hebt veranderd.

8. Controleer of de gewijzigde naam correct is

Nu je je gebruikersnaam hebt gewijzigd, moet je altijd controleren of dit zichtbaar is in WordPress. Open je WordPress-dashboard en ga naar Gebruikers > Alle gebruikers en scrol naar beneden om te zien of je gebruikersnaam hier staat vermeld. Als je de correcte gebruikersnaam ziet staan, betekent dit dat deze correct is gewijzigd.

Als je echter nog steeds de oude naam ziet, raadpleeg dan je database om er zeker van te zijn dat de naam daar ook is gewijzigd. Open je database-manager en ga naar de gebruikerstabel. Zoek hiernaar je oude gebruikersnaam en kijk of deze is gewijzigd naar je nieuwe.

Je moet ook controleren of je het juiste wachtwoord hebt ingesteld. Als je je gebruikersnaam hebt gewijzigd, heb je het wachtwoord waarschijnlijk ook moeten aanpassen. Ga daarom naar Instellingen > Wachtwoord en controleer of je het juiste wachtwoord hebt ingesteld. Als je hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je het wachtwoord regelmatig wijzigt om ervoor te zorgen dat je account veilig is.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, is je gebruikersnaam gewijzigd en kan je je account veilig gebruiken.

Was this article helpful?
Please Share Your Feedback
How Can We Improve This Article?