Nieuwsbrieven Maken Met WordPress En MailPoet

Intro

Vandaag de dag is het belangrijk om een krachtig merk te creëren om de concurrentie voor te blijven. Maar hoe doe je dat? Het antwoord is simpel: door je doelgroep te bereiken en te engageren met kwalitatief hoogstaande content. Met WordPress en MailPoet kun je snel en eenvoudig een nieuwsbrief opzetten. Of je nu een gratis of betaalde mailpoet plugin gebruikt, in deze uitgebreide gids leer je hoe je kunt beginnen met nieuwsbrieven maken met WordPress en MailPoet. Laten we beginnen!

Waarom nieuwsbrieven maken met WordPress en MailPoet?

Als je een website hebt, wil je waarschijnlijk je bezoekers informeren over de nieuwtjes, aanbiedingen en updates die je hebt. Dit is waar een nieuwsbrief goed van pas komt. Door een nieuwsbrief te maken, kun je je bezoekers eenvoudig en regelmatig op de hoogte houden van je laatste nieuwtjes.

Er zijn een aantal mogelijkheden als je een nieuwsbrief wilt maken. Eén van de meest populaire en beste manieren om een nieuwsbrief te maken, is door gebruik te maken van WordPress en MailPoet. WordPress is een van de meest populaire content management systemen (CMS) voor het maken van websites, en MailPoet is een gratis plugin die je kunt gebruiken om een nieuwsbrief te maken.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van WordPress en MailPoet voor het maken van een nieuwsbrief. Ten eerste is het gratis. Je hoeft geen cent te betalen om het te gebruiken. Ten tweede is het eenvoudig te gebruiken. Met WordPress en MailPoet kun je een eenvoudige maar effectieve nieuwsbrief maken die je kunt verzenden naar je abonnees.

Ten derde biedt MailPoet een geavanceerd nieuwsbriefsysteem waarmee je een professionele en aantrekkelijke nieuwsbrief kunt maken. Je kunt afbeeldingen, video’s en andere media toevoegen om je nieuwsbrief op te vrolijken. Bovendien heb je toegang tot verschillende sjablonen, zodat je een unieke en professionele nieuwsbrief kunt maken.

Als je een website hebt, is het gebruik van WordPress en MailPoet een geweldige manier om je bezoekers te informeren over je nieuwtjes, aanbiedingen en updates. Met deze plugin kun je eenvoudig en effectief een professionele nieuwsbrief maken die je kunt verzenden naar je abonnees.

Verschillende manieren om je doelgroep te bereiken

Als je op zoek bent naar een manier om je doelgroep te bereiken, kan een nieuwsbrief via WordPress en MailPoet de perfecte oplossing zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je een nieuwsbrief met WordPress en MailPoet kunt maken en verspreiden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende manieren, zodat je een betere keuze kunt maken voor jouw doelgroep.

De eerste optie die je hebt als je een nieuwsbrief met WordPress en MailPoet wilt maken, is om je eigen nieuwsbrief te maken. Je kunt hierbij kiezen tussen gratis en betaalde opties. Als je kiest voor de gratis optie, krijg je toegang tot een aantal thema’s en templates zoals Mailpoet’s eigen templates. Je kunt hiermee je eigen nieuwsbrief maken en vervolgens verspreiden via e-mail of RSS-feed. Voor de betaalde opties heb je meer opties, zoals extra thema’s en templates, geavanceerde sjablonen en meer opslagruimte.

Een andere optie is om een nieuwsbrief te maken met een derde partij zoals AWeber of MailChimp. Deze diensten bieden geavanceerde templates en een eenvoudig te gebruiken redactiesysteem. Je kunt ook automatische nieuwsbrieven maken, wat je een hoop tijd kan besparen. Het enige nadeel is dat deze optie gepaard gaat met een kostenplaatje.

Tot slot kun je ook gebruikmaken van plugins die speciaal gemaakt zijn voor het maken van nieuwsbrieven met WordPress. Deze plugins bieden je gebruiksvriendelijke templates en een eenvoudig te gebruiken redactiesysteem. Je kunt ook gebruikmaken van extra functies zoals automatische e-mail herinneringen, de mogelijkheid om abonnees te segmenteren en meer.

Meer klantenbinden

Als je het meeste uit je WordPress-site wilt halen, is het belangrijk dat je je bezoekers terugkeren. Een geweldige manier om dit te doen, is door nieuwsbrieven te maken met behulp van WordPress en MailPoet. Met behulp van MailPoet kan je gemakkelijk een aangepaste nieuwsbrief maken die je naar al je abonnees kunt sturen.

MailPoet heeft een gratis en betaalde versie, dus er is iets voor iedereen. Met de gratis versie heb je toegang tot basisfuncties, maar de betaalde versie stelt je in staat om meer geadvanceerde functies, zoals geavanceerde segmentatie, automatische verzendschema’s en meer, te gebruiken.

Met MailPoet kun je eenvoudig een gepersonaliseerde nieuwsbrief maken die je regelmatig naar je mailinglijst kunt verzenden. Je kunt je nieuwsbrief ook verder opmaken door middel van sjablonen, voeg foto’s, video’s en links toe, voeg SKU’s toe en meer.

Daarnaast kun je verkopen genereren via je nieuwsbrief door het toevoegen van aanbiedingen, kortingscodes, speciale aanbiedingen, enz. Je kunt ook geavanceerde segmentatie gebruiken om ervoor te zorgen dat je nieuwsbrieven aan de juiste mensen worden verzonden.

MailPoet is een geweldige oplossing voor het verzenden van nieuwsbrieven vanuit je WordPress-site, waardoor je meer klanten kunt aantrekken en meer verkopen kunt genereren.

Gepersonaliseerde content delen

Als je een nieuwsbrief wilt versturen die op maat gemaakt is, dan heb je een paar opties om uit te kiezen als je WordPress en MailPoet gebruikt. Het voordeel van het gebruiken van deze tools is dat er zowel gratis versies als betaalde versies beschikbaar zijn. Hieronder bespreken we de verschillende opties voor het delen van gepersonaliseerde content.

Als je kiest voor MailPoet om je content te personaliseren, dan krijg je toegang tot een volledig uitgeruste editor waarmee je gemakkelijk gepersonaliseerde nieuwsbrieven kunt maken. Met deze editor kun je je content maken en bewerken met een eenvoudige drag-and-drop interface. Met deze editor kun je de stijl van je content en de vormgeving aanpassen, zodat alles er precies zo uitziet zoals je wilt.

Daarnaast kun je met MailPoet ook gepersonaliseerde velden toevoegen aan je nieuwsbrief. Dit betekent dat je velden kunt toevoegen waarmee je informatie kunt verzamelen van je lezers, zoals hun naam, leeftijd, interesses, enzovoort. Al deze informatie kun je vervolgens gebruiken om je content te personaliseren.

Een andere optie is het gebruik van de WordPress-plugins die beschikbaar zijn. Er zijn veel WordPress-plugins die je kunt gebruiken om je content te personaliseren, waaronder opt-in-formulieren, automatische e-mails, geavanceerde segmentatie-opties, enzovoort. Met deze WordPress-plugins kun je je nieuwsbrief op een snelle en eenvoudige manier personaliseren, zonder dat je hiervoor technische kennis of ervaring nodig hebt.

Hoe maak je een nieuwsbrief met WordPress en MailPoet?

Als je een mooie en professionele nieuwsbrief voor je bedrijf wilt maken, kan WordPress en de MailPoet-plugin je daarbij helpen. WordPress is ideaal voor het maken van een website of blog, terwijl MailPoet een gratis plugin is die de functionaliteit van je website vergroot door je te helpen bij het maken en versturen van nieuwsbrieven. In deze gids zullen we je stapsgewijs uitleggen hoe je gebruik kunt maken van WordPress en MailPoet om een prachtige nieuwsbrief te maken!

Ten eerste moet je WordPress en de MailPoet-plugin installeren. WordPress is gratis en kan worden gedownload van WordPress.org. Als je de plugin geïnstalleerd hebt, kun je de MailPoet-plugin gratis downloaden. Als je eenmaal de plugin geïnstalleerd hebt, kun je aan de slag met het maken van je nieuwsbrief.

Met MailPoet krijg je toegang tot verschillende ontwerptools, waaronder een drag-and-drop-editor. Met deze tool kun je je nieuwsbrief in elkaar zetten door tekst, afbeeldingen, links en andere inhoud te verslepen en neer te zetten waar je wilt. Met deze tool kun je er zeker van zijn dat je inhoud er professioneel uitziet.

De volgende stap is het toevoegen van je abonnees. MailPoet heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je snel en gemakkelijk abonnees kunt toevoegen. Je kunt abonnees toevoegen door hun e-mailadressen in te voeren of door een CSV-bestand te importeren met de lijst van je abonnees.

Tot slot kun je je nieuwsbrief verzenden met behulp van MailPoet. Je kunt ervoor kiezen om je nieuwsbrief automatisch te verzenden op een bepaalde datum en tijd, of je kunt een knop toevoegen aan je website waarmee abonnees zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief.

Als je deze stappen hebt gevolgd, heb je een professionele nieuwsbrief gemaakt met behulp van WordPress en MailPoet. Je kunt nu beginnen met het versturen van je nieuwsbrieven en het opbouwen van een band met je abonnees.

Maak een MailPoet account

Als je met WordPress een nieuwsbrief wilt maken, heb je een MailPoet account nodig. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je een MailPoet account kunt maken.

Het eerste wat je moet doen is naar de website van MailPoet gaan. Je komt op de hoofdpagina terecht waar je kunt kiezen tussen de gratis en de betaalde versie. Kies de versie die het beste bij je past. Als je aan de slag wilt gaan met een gratis account, klik je op de ‘Gratis’ knop.

Als je een gratis account wilt maken, zal je je e-mailadres, wachtwoord en voor- en achternaam moeten invullen. Als je het formulier hebt ingevuld, klik je op de ‘Maak een account’ knop. Als je bent ingelogd, zul je een welkomstbericht zien.

Als je een betaald account wilt maken, zal je je creditcardgegevens moeten invullen. Je kunt ook kiezen voor de kortingscode. Als je de betaalgegevens hebt ingevuld, klik je op de ‘Voltooi kaartgegevens’ knop om je account te voltooien.

Het is belangrijk dat je je accountgegevens en wachtwoord goed onthoudt. Als je je wachtwoord kwijtraakt, kun je de optie ‘Wachtwoord vergeten’ gebruiken om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Stel je MailPoet instellingen in

MailPoet is een van de beste manieren om nieuwsbrieven en e-mails te versturen vanuit WordPress. Als je klaar bent om je MailPoet instellingen in te stellen, dan ben je al een stap verder in het versturen van je eigen nieuwsbrief. Maar voordat je verder gaat, is het handig om eerst te weten of je de gratis MailPoet-versie of de betaalde versie zal gebruiken.

De gratis optie van MailPoet is geschikt als je een kleine lijst met abonnees hebt; als je meer abonnees hebt, dan is het raadzaam om een betaald plan te kopen. Als je ervoor kiest om MailPoet gratis te gebruiken, is het verstandig om deze in te stellen.

De eerste stap is om je website klaar te maken voor MailPoet. Voordat je verder gaat, moet je ervoor zorgen dat je de MailPoet-plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd. Zodra je dit hebt gedaan, kun je op het MailPoet dashboard klikken en naar Instellingen gaan. Dit is waar je je MailPoet instellingen kunt aanpassen.

Hier kun je onder andere een naam voor je bedrijf invoeren, je bedrijfsnaam instellen en een e-mailadres toevoegen voor je bedrijf. Je kunt ook instellen hoe je contactgegevens worden weergegeven in je nieuwsbrief.

Daarna kun je naar de tab “Aanmeldingen” gaan en de instellingen kiezen die je wilt gebruiken voor je lijst met abonnees. Je kunt ook instellen hoe je wilt dat je nieuwsbrieven worden verzonden en of je gebruikers automatisch wilt uitnodigen om je nieuwsbrief te lezen.

Tot slot is het belangrijk om de optie voor spambescherming te activeren. Dit zorgt ervoor dat je berichten op een veilige manier verzendt en je abonnees beschermt tegen spam. Als je alle instellingen hebt aangepast, is je MailPoet-account nu klaar om te gebruiken.

Maak je e-mailberichten in MailPoet

Als je een website hebt opgezet met WordPress, kun je eenvoudig je eigen nieuwsbrieven maken, verzenden en beheren met behulp van MailPoet. MailPoet is een gratis plugin die je eenvoudig op je WordPress-site kunt installeren en die je de tool geeft om je eigen mailinglijsten voor nieuwsbrieven te beheren. In deze gids zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je met MailPoet een perfecte e-mailcampagne kunt maken voor je WordPress-site.

De eerste stap is om de plugin MailPoet te downloaden en te installeren op je WordPress-site. MailPoet is gratis te downloaden via de WordPress-pluginbibliotheek. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd, krijg je toegang tot een configuratiescherm in je WordPress-dashboard waar je nieuwsbriefcategorieën, berichten, onderwerpregels, afzenders en ontvangers kunt beheren.

Vervolgens moet je je aanmelden voor je e-mailcampagne. Hier heb je de keuze uit twee opties. Je kunt kiezen voor een gratis account met een beperkt aantal functies of je kunt ervoor kiezen om een betaald account te openen met een aantal meer geavanceerde functies. Als je een betaald account hebt, kan je e-mailberichten sturen met meer functies, zoals tracking, segmentatie en automatische inschrijvingen.

Als je je aanmelding afrondt, kun je je eerste nieuwsbrief opzetten. Je kunt een bericht maken met behulp van een eenvoudige, gebruiksvriendelijke editor en een aantal sjablonen waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook afbeeldingen en andere media toevoegen aan je bericht.

Nadat je je bericht hebt gemaakt, kun je het verzenden naar je aangemelde abonnees. Met MailPoet kun je je nieuwsbrieven automatisch verzenden of ze handmatig verzenden wanneer je wilt. Je kunt ook statistieken bekijken om te zien hoeveel mensen je bericht hebben geopend en hoeveel de nieuwsbrief heeft geholpen bij het genereren van leads. Zo kun je je e-mailcampagnes verbeteren en je abonnees een betere ervaring bieden.

Hoe beheer je je nieuwsbrieven?

Zodra je je e-maillijst hebt aangemaakt, moet je je nieuwsbrieven gaan beheren. Met WordPress en MailPoet heb je twee opties voor het beheer van je nieuwsbrieven: gratis en betaald.

Gebruik je voor je nieuwsbrieven de gratis versie van MailPoet? Dan heb je een eenvoudig beheersysteem dat je toelaat om je nieuwsbrieven te beheren en deze aan te passen aan de smaak van je lezers. In de gratis versie van MailPoet krijg je toegang tot vele sjablonen, afbeeldingen en cliparts om je nieuwsbrieven aantrekkelijker te maken. Ook kan je je nieuwsbrieven opzetten om op bepaalde datums automatisch te verzenden.

Als je meer functies wil voor het beheer van je nieuwsbrieven, kun je upgraden naar de betaalde versie van MailPoet. Met MailPoet 3 Premium krijg je toegang tot meer sjablonen, kun je uitgebreidere statistieken analyseren, kun je je nieuwsbrieven segmenteren op basis van lezersprofielen en krijg je ook toegang tot extra beveiligingsopties en de mogelijkheid om je nieuwsbrieven op meerdere talen te versturen.

Met WordPress kun je ook gratis een e-mailsysteem installeren. Hiervoor moet je een plugin downloaden, zoals WP Mail SMTP of WP SendGrid, die je toelaat om je e-mails te versturen via externe e-mailservices. Dit is een goede optie als je niet veel beheersfuncties nodig hebt.

Automatiseren van je nieuwsbrieven

De meest effectieve manier om op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen in je veld is door het versturen van nieuwsbrieven. WordPress en MailPoet bieden een aantal handige features om dit proces te automatiseren, waarmee je tijd en moeite kunt besparen. In deze sectie laten we je zien hoe je je WordPress-site kunt gebruiken om een eenvoudige, maar effectieve nieuwsbrief te maken en te automatiseren.

Allereerst, als je geen WordPress-site hebt, moet je deze eerst installeren. WordPress is een gratis open-source CMS (Content Management System), waarmee je eenvoudig je eigen website, blog of nieuwsbrief kunt maken. Als je WordPress geïnstalleerd hebt, is het tijd om MailPoet te installeren. MailPoet is een plugin voor WordPress die je gratis kunt downloaden en installeren. Met MailPoet kun je een professionele nieuwsbrief maken die automatisch wordt verzonden aan je abonnees.

Om je nieuwsbrief te automatiseren, moet je eerst een template maken of downloaden. Je kunt kiezen uit een aantal gratis templates of je kunt een betaalde template kopen. Als je een template hebt gekozen, voeg je de inhoud toe aan de nieuwsbrief. Je kunt bijvoorbeeld links naar je website, social media-accounts of een blog bericht toevoegen. Als je klaar bent met het toevoegen van inhoud, kun je de nieuwsbrief instellen om automatisch te versturen. Je kunt de frequentie van de nieuwsbrief instellen, zoals dagelijks, wekelijks of maandelijks.

Tot slot, als je klaar bent met het instellen van je nieuwsbrief, moet je ervoor zorgen dat je abonnees de nieuwsbrief kunnen ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld een inschrijvingsformulier op je website plaatsen om abonnees te verzamelen. Je kunt ook social media-accounts gebruiken om je nieuwsbrief te promoten en abonnees te verzamelen.

Analyseer de prestaties van je nieuwsbrieven

Als je eenmaal een nieuwsbrief hebt verzonden met WordPress en MailPoet, is het belangrijk om de prestaties ervan te analyseren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van wat je precies wilt weten.

Om te beginnen, kan het handig zijn om de aantallen te zien, zoals hoeveel mensen je nieuwsbrief hebben geopend, aangeklikt, of zelfs gedeeld. Als je een betaald MailPoet-abonnement hebt, krijg je inzicht in deze cijfers. Als je een gratis abonnement hebt, kun je deze cijfers echter niet zien.

Het is ook belangrijk om inzicht te krijgen in de prestaties op lange termijn van je nieuwsbrieven. Als je bijvoorbeeld verschillende nieuwsbrieven over een bepaald onderwerp hebt verstuurd, is het goed om te zien welke het beste presteerden. Dit kan je helpen bij het maken van toekomstige nieuwsbrieven die beter presteren.

Tot slot is het belangrijk om de prestaties van je nieuwsbrieven te vergelijken met de prestaties van je concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld kijken of je open tarief hoger is dan dat van je concurrenten. Dit kan je helpen om je nieuwsbrieven te verbeteren en bij te blijven met de concurrentie.

Door de prestaties van je nieuwsbrieven te analyseren, krijg je inzicht in hoe je je nieuwsbrieven nog verder kunt verbeteren. Je kunt deze prestaties vervolgens gebruiken om je nieuwsbrieven te verfijnen, zodat je meer gelezen en gedeeld wordt.

Conclusie

Al met al biedt WordPress en MailPoet een krachtige oplossing voor het maken van nieuwsbrieven. Of je nu nieuwe klanten wilt bereiken of je bestaande bedrijf wil uitbreiden, je kunt met WordPress en MailPoet de juiste middelen gebruiken om dit te bereiken. Je kunt je doelgroep bereiken en tegelijkertijd je e-mailmarketing verbeteren. Met veel functies zoals geautomatiseerde en gepersonaliseerde e-mailberichten, kun je jouw klantenrelaties opbouwen en versterken. We hopen dat deze gids nuttig voor je was en dat je veel plezier hebt met WordPress en MailPoet.

error: Content is protected !!