Intro

Is je WordPress-site toe aan een upgrade? Wil je je website verplaatsen naar een andere webhost? Verhuizen van een WordPress website naar een andere webhost lijkt misschien een overweldigende taak, maar met de juiste stappen is het eenvoudig. In deze blog gaan we dieper in op hoe je een WordPress website kunt verhuizen van een webhost naar een andere. We gaan ook ingaan op stappen zoals het back-uppen van je WordPress-site, het uploaden van bestanden via FTP, het importeren van een database en het wijzigen van de verwijzing. Laten we beginnen!

Inhoudsopgave

Je bent hier om meer te weten te komen over het verplaatsen van een WordPress website naar een andere webhost. In deze gids leer je hoe je je website kunt verplaatsen van je huidige webhost naar een nieuwe webhost. We gaan stap voor stap door wat je moet weten en doen om je WordPress-site te verplaatsen.

Inhoudsopgave:
1. Waarom zou je een WordPress-site verplaatsen?
2. Je huidige hostinggegevens verzamelen
3. Je nieuwe hostinggegevens verzamelen
4. Je WordPress-site verplaatsen: Het proces
a. Je domeinnaam verwijzen
b. Je WordPress website downloaden
c. Je WordPress website uploaden
5. Je WordPress-site controleren nadat je hem hebt verplaatst
6. Overstappen naar een nieuwe webhost

Volg de stappen in deze gids om je WordPress-site te verplaatsen van je huidige host naar een nieuwe host. Als je de stappen zorgvuldig volgt, zou je WordPress website zonder problemen moeten verplaatsen.

I. WordPress Back-up Maken

  1. WordPress Back-up MakenHet allerbelangrijkste als je een WordPress website wilt verplaatsen naar een andere webhost, is het maken van een back-up. Je kunt een back-up van je website maken met behulp van verschillende tools, waaronder de in WordPress ingebouwde plugin “WordPress Backup” of een externe plugin zoals UpdraftPlus.

    Voor het maken van een WordPress back-up moet je eerst je bestanden en alle database-inhoud veilig stellen. Je kunt dit doen door een complete back-up te maken van je website en en bestanden via FTP (File Transfer Protocol). Als je een back-up maakt van je database, dan is het belangrijk om al je tabellen, gebruikers en instellingen te back-uppen.

    Je hebt ook enkele bestanden nodig die niet in je back-up zitten, zoals je .htaccess-bestand, robots.txt en bestanden met custom codes. Je moet deze bestanden ook downloaden om je website te verplaatsen. Na het maken van de back-up, moet je de back-up bestanden downloaden naar je lokale computer.

II. Database Back-up Maken

Voor je begint met het verplaatsen van je WordPress website naar een andere webhost, is het belangrijk dat je eerst een back-up van je database maakt. Om een back-up te maken, heb je twee opties: je kunt een back-up maken met behulp van een FTP-programma, of je kunt ervoor kiezen om je database te exporteren naar een apart bestand.

Om een back-up te maken met behulp van een FTP-programma, heb je eerst FTP-toegang nodig. Log eerst in op je FTP-server en kopieer vervolgens alle bestanden naar je lokale computer. Je kunt hierbij gebruik maken van een FTP-programma zoals File Transfer Protocol (FTP) of Filezilla. Let erop dat je elk bestand kopieert, inclusief je “wp-config.php”-bestand.

Om je database te exporteren naar een apart bestand, heb je inloggegevens nodig. Deze inloggegevens moet je aanvragen bij je huidige webhost. Ga vervolgens naar phpMyAdmin en klik op het “Exporteren”-menu. Kies vervolgens “Alle tabellen” om alle tabellen te exporteren of kies “Selecteer tabellen”, als je alleen bepaalde tabellen wilt exporteren. Kies ten slotte ‘SQL’ als het bestandsformaat en klik op de “Exporteren”-knop.

Als je vervolgens je WordPress website naar een andere webhost verplaatst, kun je je back-up gebruiken om je website opnieuw op te zetten. Voer eerst je bestanden en database-informatie op je nieuwe webhost in. Als dat klaar is, log je in op je nieuwe server en upload je websitebestanden. Als laatste importeer je je database-informatie met behulp van phpMyAdmin.

III. Gebruik FTP Om Bestanden Naar De Nieuwe Server Te Uploaden

De volgende stap bij het verplaatsen van uw WordPress website naar een andere web host is het gebruik van FTP (File Transfer Protocol) om alle bestanden naar de nieuwe server te uploaden. FTP is een protocol dat wordt gebruikt om bestanden te verzenden en te ontvangen tussen twee computers.

Voordat u FTP kunt gebruiken om bestanden te verzenden, moet u eerst enige informatie verzamelen over de nieuwe server waartoe u verbinding wilt maken. Als uw website bijvoorbeeld bij een webhostingbedrijf wordt gehost, moet u uw inloggegevens bij deze webhost vinden. Meestal worden deze toegangscredentials verstrekt in de welkomst-e-mail of op de website van het webhostingbedrijf.

Als u de juiste gegevens hebt verzameld, kunt u FTP gaan instellen. Er zijn veel gratis FTP-programma’s voor Windows, macOS en Linux die u kunt gebruiken. In deze handleiding gaan we uit van FileZilla: een zeer krachtig en populaire FTP-client. FileZilla is beschikbaar als gratis download voor alle populaire besturingssystemen.

Zodra FileZilla is geïnstalleerd, moet u verbinding maken met de nieuwe server. Start FileZilla, voer de FTP-gegevens in die u van uw webhost hebt ontvangen en klik op Verbinden. U kunt de verbinding ook beveiligen door FTP over TLS (Explicit) te gebruiken in plaats van de standaard FTP-verbinding. Als de verbinding is gemaakt, kunt u de bestanden uploaden naar de server door bestanden en mappen te slepen van uw lokale computer naar de server.

IV. Importeer De Database Naar De Nieuwe Server

Nu komt het moment dat je je WordPress website naar de nieuwe server moet verplaatsen. Hier zullen we je stap voor stap door het proces begeleiden. Als eerste moet je je WordPress-database importeren naar de nieuwe server.

Allereerst, log je in op de database manager van je nieuwe webhost. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Nu moet je de database die je hebt gemaakt voor je WordPress website selecteren. Als je dat gedaan hebt, kun je op de knop ‘Importeren’ klikken in de linkerbovenhoek.

In het volgende scherm, klik je op ‘Kies bestand’ en selecteer je je WordPress-database, dat je in de vorige stap hebt opgeslagen. Nadat je dat gedaan hebt, klik je op de knop ‘Importeren’.

Nu is je WordPress-database geïmporteerd naar de nieuwe server. Controleer even of alle gegevens correct zijn ingevoerd en of er geen foutmeldingen zijn. Als je er zeker van bent dat alles goed is verlopen, kun je verdergaan met de volgende stap.

V. Inloggen Op WordPress Admin Panel En Verwijzing Wijzigen

In dit gedeelte zullen we leren hoe u kunt inloggen op het WordPress admin panel en hoe u verwijzingen in WordPress kunt wijzigen.

Voordat u kunt beginnen met het verhuizen van een WordPress website, is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft om in te loggen in het WordPress admin panel. U hebt een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen. Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen.

Het volgende dat u moet doen, is de verwijzingen in WordPress wijzigen. Verwijzingen zijn links op uw website die naar andere pagina’s of websites leiden. Omdat uw website wordt verhuisd, moet u uw verwijzingen aanpassen zodat ze naar de juiste locatie verwijzen. U kunt dit doen door eenvoudig de oude verwijzingen te wijzigen naar de nieuwe URL van uw website.

Het laatste wat u moet doen om uw WordPress website te verplaatsen naar een andere webhost, is het instellen van een nieuwe database. Een database is nodig om alle gegevens, zoals berichten, afbeeldingen, video’s enz. op te slaan. U kunt de database via de webhost maken. Nadat u de database hebt ingesteld, moet u de databaseverbindingen aanpassen in WordPress.

Nu weet u hoe u uw WordPress website kunt verplaatsen naar een andere webhost. Volg deze stappen om er zeker van te zijn dat uw website naar de juiste locatie wordt verplaatst.

Conclusie

Het verplaatsen van een WordPress website naar een andere webhost is niet moeilijk, als je de juiste stappen volgt. Volg de hierboven genoemde stappen en je WordPress-site wordt gemigreerd naar je nieuwe host. Kort samengevat: voer eerst een back-up uit, upload vervolgens bestanden naar je nieuwe server via FTP, voer vervolgens de database import uit en ten slotte verander je het inloggen op WordPress admin panel en de verwijzing.

Het is altijd verstandig om een back-up te maken voordat je met de migratie begint. In het geval dat er fouten optreden bij het verplaatsen van je WordPress-site, kan je altijd terug naar de oorspronkelijke versie. Daarnaast is het handig om je nieuwe webhost te gebruiken voordat je de migratie uitvoert – ze hebben vaak bepaalde tools waarmee je bestanden gemakkelijker kunt uploaden en de database kunt importeren.

Als je de stappen goed volgt, kun je je WordPress-site gemakkelijk verplaatsen naar een andere webhost. Je hebt beschikking over alle mogelijkheden die je op je nieuwe server hebt, zonder dat je je bestaande site hoeft te verliezen. Succes bij het verplaatsen van je website!